Novo stambeno naselje kraj Nišave u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo stambeno naselje kraj Nišave u Pirotu

Posle izgradnje hale “Kej”, kako kaže gradonačelnik PIrota Vladan Vasić, izgradnja stambenog kompleksa “Zapadni kej” je drugi veliki građevinski projekat u ovom gradu poslednjih godina. Iako je reč o privatnom investitoru, Vasić kaže da ovakve ideje treba podržati, jer se grad razvija, a promoviše se i energetska efikasnost.

Stambeno-poslovni kompleks “Zapadni kej” gradi se na samoj obali Nišave, a kamen temeljac je između ostalih položio i gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vasić.

Podržavam svaku inicijativu ovakvog tipa. Malo ko je mislio da će ovde da se razvija grad u stambenom-poslovnom smislu. Svi su mislili da je ovde industrija, da je prostor koji nije atraktivan. Širenje grada nizvodno od mosta “Gazele” je izuzetno dobro, i svaku vrstu takve inicijative bih podržao - rekao je Vasić.

Kako je on rekao, reč je o novom tipu gradnje koji do sada u Pirotu nije postojao. Po materijalima, ali i po stepenu energetske efikasnosti.

Radi se mali takozvani kondominijum, grad u gradu, biće pre svega stambenih sadržaja ali i poslovnih i rekreativnih, čak se zamišlja i dečji vrtić. Treba promovisati ovakav projekat u svakom smislu - rekao je Vasić.

“Zapadni kej” gradiće se uz samu reku Nišavu, neposredno pored budućeg supermarketa Lidl.

Priprema se velika lokacija za supermarket Lidl, veoma je značajan dolazak nemačkog lanca maloprodaje u Pirot zbog zapošljavanja, konkurencije, kao i rejtinga grada. Želimo da popravimo infrastrukturu, počeli su radovi na kraku Ulice Vojvode Mišića, takođe radimo projektnu dokumentaciju za nastavak keja, nizvodno od “Gazele” - dodao je gradonačelnik Pirota.

Vasić je napomenuo da je Grad ispunio zahteve Lidla, te da je spreman da pomogne svim investitorima koji žele da ulažu u Pirot.

Po Vasićevim rečima, izgradnjom zgrada, ali i uređenjem keja i supermarketom Lidl ovaj do sada neiskorišćen prostor poprimiće novi izgled.

Stanove gradi preduzeće Densi iz Pirota, a kako kažu u 3 faze će Piroćancima na raspolaganju biti 100 stanova različitih kvadratura - od garsonjere do penthausa. Prva zgrada će imati 34 stana i trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.