Novo predavanje Astronomskog društva Alfa - Definitivno: žene (ni)su sa Venere

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2021, 10:44

Novo predavanje Astronomskog društva "Alfa" - "Definitivno: žene (ni)su sa Venere"

Ljubitelji astronomije moći će da upoznaju planetu Veneru u okviru četvrtog predavanja internet "Ekskurzije kroz Sunčev sistem", koju organizuje niško Astronomsko društvo Alfa. Iz udobnosti svog doma zainteresovani mogu da se pripreme za novu ekskurziju, zakazanu za četvrtak, 21. januar od 19 sati i da preko interneta prate sve zanimljivosti o planeti Sunčevog sistema koja je najbliža Zemlji.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Alfa organizuje onlajn "Ekskurziju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kroz Sunčev sistem", a ona obuhvata seriju tematskih predavanja, pa četvrto nosi naziv "Definitivno žene (ni)su sa Venere".

Na predavanju će biti reči o nama najbližoj planeti, koja je samo prividno Zemljina bliznakinja. Uslovi na površini i u atmosferi ove sjajne planete su takvi da se može reći da je ona pre paklena nego božanska – kažu organizatori.

Četvrto predavanje zainteresovani će moći da prate na zvaničnom sajtu Alfe, kao i na njihovom "YouTube" kanalu, a biće dostupno i na sajtovima Svet nauke i Astronomski magazin. Predavanje će voditi prof. dr Dragan Gajić.

Inače, "ekskurzija" se organizuje u okviru projekta "Malim koracima ka astronomiji", uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke, a u saradnji sa Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.