Novi remi Radničkog - o opstanku u Superligi odlučuju i drugi

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 16:46

Novi remi Radničkog - o opstanku u Superligi odlučuju i drugi

Fudbaleri niškog Radničkog odigrali su nerešeno 0:0 u Užicu protiv Zlatibora meč 37. kola Superlige Srbije. Radnički ovim bodom nije i dalje obezbedio opstanak, za koji će mu, pored pobede u meču sa Bačka, biti potrebno da jedan od direktnih konkurenata - Rad, Voždovac ili Novi Pazar, ne pobede u poslednjem kolu.

Radnički je od starta meča preuzeo inicijativu na terenu i nametnuo se posedom. Nišlije su prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najbolju šansu imale preko Đuričkovića, kada je sjajan šut sa distance "skinuo" paradom golman domaćih. Nakon toga Radnički je pretio preko Pantelića, Aksentijevića i Kovačevića, ali primene rezultata nije bilo. Zlatibor je uglavnom pretio nakon prekida. Do pauze pokušao je i Pantelić još jednom, ali se rezultat nije menjao.

Na startu drugog dela odličnu šansu imao je Gavrić, ali je nakon centaršuta Aksentijevića neprecizan bio krilni napadač. Tačnije, golman Zlatibora je dobro intervenisao. Nastavio je Radnički sa pritiscima, ali gola nije bilo.

U 54. minutu Radnički pogađa okvir gola. Kovačević šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava na stativi. U 72. minutu novi pokusaj Nišlija i sjajna intervencija golmana Čupića. Pokušao je Kovačević nakon dodavanja Đuričkovića, ali je gost dobio samo korner posle koga se ništa nije promenilo. Samo par minuta kasnije probao je i sam Đuričković, ali je Čupić neumoljiv na golu.

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa egalom, a gost je nastavio sa pritiskom. Ipak, ništa se nije promenilo, većih šansi nije bilo, pa sada Nišlije imaju pred sobom težak zadatak - moraju da trijumfuju u poslednjem kolu.

Radnički već u sredu u okviru poslednjeg kola dočekuje Bačku, kolo pre kraja Nišlije imaju isti broj bodova kao i Novi Pazar (46), međutim o boljem plasmanu odlučuje međusobni skor koji je na strani Pazaraca.

Za opstanak u eliti Radnički mora da pobedi ekipu Bačke, ali i da Rad, Voždovac ili Novi Pazar ne trijumfuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.