Novi plan za bolnicu u Knez Selu - Grad Niš je želi za gerijatriju

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2021, 13:46

Novi plan za bolnicu u Knez Selu - Grad Niš je želi za gerijatriju

Nakon najave da će nekadašnja plućna bolnica u Knez Selu kraj Niša biti opremljena za kovid pacijente, te odustajanja od tih planova i najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će ona biti prodata, pojavila se nova ideja nadležnih iz Grada Niša. Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, Grad je spreman da razmeni imovinu sa državom i preuzme bolnicu u Knez Selu i da tamo smesti Zavod za gerijatriju, kao i palijativnu službu.

Ministar Lončar je i sam >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za tu bolnicu do sad izneo više svojih ideja, a o trampi Grada i države, kako navodi Sotirovski, čuo je od nje na jučerašnjem sastanku.

Ja sam juče vrlo otvoreno rekla ministru zdravlja da smo kao grad spremni da uđemo u pregovore i razgovore sa Ministarstvom zdravlja u vezi sa Knez Selom. Ako Ministarstvo zdravlja ne želi Knez Selo i želi da ga proda mi ćemo prvi biti koji smo zainteresovani, ne da ga kupimo, već da razmenimo imovinu sa državom. Da možda sutradan tu napravimo neku gerijatriju, znate da postoji Zavod za gerijatriju samo na papiru. Nama treba i palijativa, da se oslobode kreveti u Kliničkom centru - rekla je gradonačelnica Niša.

Istakla da je njena ideja da bolnica ne ode u ruke privatnika.Lončar juče bio na predsednikovu vakcinaciju u Pukovcu, a kasnije i na sastanak sa funkcionerima; foto: N.M.

To su sve neka razmišljanja da to ne ode u bescenje i da ne ode privatnicima koji će to da sruše ili da zatvore. Da grad sve što može da prikupi, a ima razloga zbog čega i na koji način da se to iskoristi - kaže Sotirovski.

Inače, od kako su 2018. godine Klinika za plućne bolesti i plućna onkologija izmeštene iz Knez Sela, za tu bolnicu ponovo se pročulo u jeku epidemije virusa korona, kada je ministar Lončar najavio da bi ona mogla da pređe u kovid sistem.

Od adaptacije se posle nekoliko meseci odustalo, uz objašnjenje iz Ministarstva za Južne vesti da je bolja opcija, zbog većih kapaciteta, izgradnja kovid bolnice u Kruševcu, a da je tada Niš imao dovoljne kapacitete za borbu protiv korone.

Poslednji plan ministra za Knez Selo bio je da bolnicu stave na prodaju, a da od dobijenog novca izgrade novu bolnicu u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Bolnica u Knez Selu za buduću gerijatriju ?

Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2021, 09:07

NIŠ..Od najave da će bolnica za plućne bolesti u Knez selu postati kovid bolnica  ostala je samo ideja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Doljevcu najavio da je lakše sagraditi novu nego renovirati staru bolnicu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da Grad Niš...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.