Nova trafo-stanica na Panteleju svakog meseca uz jak prasak ispadne iz sistema, stanari strahuju od požara

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jun.2021, 09:11

Nova trafo-stanica na Panteleju svakog meseca uz jak prasak ispadne iz sistema, stanari strahuju od požara

Stanari zgrada 8, 10 i 12 u Ulici Milovana Krstića na Panteleju već pola godine odlaze na spavanje sa strahom od eksplozije neispravnog trafoa koji se nalazi u zgradi broj 12. Za samo šest meseci, od kada je trafo pušten u rad, nestanak struje praćen jakim praskom zadesio je stanovnike oko deset puta. Iz niške Elektrodistribucije još nisu odgovorili na njihove dopise kao i na pitanja novinara.

U prethodna tri meseca kvar na trafo-stanici se desio tri puta, a stanovnici kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je prosečno vreme između kvarova dve do tri nedelje. Najveći problem sa ovim “detonacijama” ima porodica sa malim detetom koja živi direktno iznad trafoa.

Zvanično od kako je registrovana stambena zajednica 1. marta i ja sam postavljen za upravnika zgrade tri puta se desilo - navodi upravnik.

Stanovnici kažu da nijedna trafo-stanica u okolini nema sličan problem i da sve funkcionišu savršeno, osim njihove. Ipak, kada otkaže njihova trafo-stanica bez struje ostane još desetak stambenih zgrada u okolini.

Strahuju i od požara, koji su se ranije dešavali, ali srećom bez većih posledica, jer je trafo u sklopu zgrade.

U našoj blizini imamo dve, tri trafo-stanice i kod njih se to nikad ne dešava. Samo mi imamo taj problem, iako je potpuna nova. Prvo smo mislili da je od prepopterećenja, ali dešava se leti kad niko nista ne uključuje. Došlo je par puta i do požara. Radnici su došli nespremni bez aparata za gašenja požara - navode zabrinuti stanovnici.

Trafo-stanica tik ispod stanova; foto: U. K.Posle većeg remonta koji je usledio nakon požara do prekida je došlo još dva puta. Jedini odgovor koji su dobili od radnika EPS-a je da problem predstavljaju pacovi, ali stanovnici ovih stambenih jedinica navode da ništa nije preduzeto da se to reši.

Pretpostavljaju da ne postoji ekipa koje se bavi tim problemom.

Odgovor je uvek isti da su u pitanju glodari i ništa se ne preduzima da se to reši. Ekipa koja dođe samo uključi struju i ništa ne preduzimaju da se to više ne dešava - kažu oni.

Iako su slali dopise sa potpisima stanovnika EPS-u putem mejla i pošte još uvek nisu dobili nikakav zvanični odgovor. Jedino što traže je da se ukloni uzrok koji dovodi do prekida rada trafo-stanice kako bi normalno, bez straha, mogli da nesmetano obavaljuju svoje aktivnosti.

Iz ovog preduzeća nisu odgovorili ni na pitanja novinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.