Nova premijera niškog teatra - Lice pred publikom 23. decembra

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 12:09

Nova premijera niškog teatra - "Lice" pred publikom 23. decembra

Nakon što je zbog glumaca zaraženih koronom niško Narodno pozorište odložilo premijeru predstave Ana Karenjina i neke predstave otkazalo, sada najavljuju novu premijeru za decembar. Reč je o predstavi Lice reditelja Vasila Vasileva iz Bugarske, a prvo izvođenje je planirano za 23. decembar.

Kako navode iz niškog teatra, u utorak je održana prva čitajuća proba za novu predstavu rađenu prema tekstu Aleksandra Galina.

U predstavi igraju Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jović, Ivana Nedović, Marjan Todorović i Maja Vukojević Cvetković - kažu iz Pozorišta.

Na kostimima i scenografiji radiće Katarina Filipović, lektor je Nataša Ilić, dok je za prevod zadužen Novica Antić.

Nakon premijere predstave Šesti oktobar - priča o jednom letovanju, Lice je druga premijera niškog Narodnog pozorišta u ovoj pozorišnoj sezoni.

U međuvremenu je za sredinu novembra planirana premijera predstave Ana Karenjina, ali je odložena zbog glumaca zaraženih koronom, a otkazane su i druge predstave.

Pozorište je trebalo da krene normalno sa radom 15. novembra, ali su iz teatra ipak odlučili da igranje pred publikom odlože do kraja novembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.