Nova predstava Pozorišta lutaka Legenda o Mesečevoj princezi

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2018, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova predstava Pozorišta lutaka "Legenda o Mesečevoj princezi"

O tome kako nastaju planine iz velike ljubavi govori Legenda o Mesečevoj princezi, predstava čija je prva proba održana juče u niškom Pozorištu lutaka, a čiji će datum premijere biti naknadno objavljen.

Predstava je rađena po tekstu Gorane Balančević, dok režiju potpisuje David Alić.

Po rečima reditelja, Legenda o Mesečevoj princezi je priča o tome kako nastaju planine iz velike ljubavi. Pričao dvoje mladih čija je iskrena ljubav odolela >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svim zlim silama koje su htele da je sputaju i kao takva ušla u legendu. Po japanskoj mitologiji tako je nastala najveća i najlepša planina u Japanu – Fudži - kažu u Pozorištu.

Brojne glumce mališani će imati prilike da vide na sceni Pozorišta lutaka u ovoj predstavi: Mariju Cvetković, Srđana Miljkovića, Davorina Dinića, Dejana Gocića, Tomu Bibića, Jelenu Đorđević, Natašu Ristić, Slobodana Miljkovića, Aleksandru Pavlović i Mladena Milojkovića.

Kostimograf i scenograf je Ivana Savić, kreator lutaka Dušan Stanković, muziku potpisuje Srđan Marković, a scenski pokret Nebojša Gromilić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.