Niškim plivačima tri zlata na Državnom prvenstvu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškim plivačima tri zlata na Državnom prvenstvu

Osvajanjem titula državnih prvaka, plivači niškog kluba Sveti Nikola Andrija Petković i Uroš Canić plasirali su se na takmičenje sa reprezentacijom Srbije. Sa tri medalje na ovom prvenstvu i Luka Vukotić, član kluba Niš 2005, našao je svoje mesto u reprezentaciji.

Dvostruki državni prvak, u konkurenciji mlađih juniora u disciplinama 100 m i 200 m prsnim stilom, postao je Canić. On je u ovim disciplinama oborio i lične rekorde, dok je na 50 m prsno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osvojio bronzu.

I zvanično najbolji mladi sportista Niša Andrija Petković je oborio lični rekord plivajući 50 m leđno u kategoriji starijih juniora. Sem tog zlata, on je osvojio i dve srebrne i dve bronzane medalje.

Novi lični rekord Andrije od 27.21 daleko je svega 9 stotinki od državnog rekorda za starije juniore, a trenutno je 10. vreme u Evropi u kategoriji plivača do 17 godina. U apsolutnoj kategoriji Andrija je osvojio 3. mesto - kažu u niškom klubu.

Luka Vukotić na pobedničkom postolju (prvi sdesna), foto: PK Niš 2005

Svoje mesto u reprezentaciji obezbedio je i 17-godišnji Luka Vukotić, član Plivačkog kluba Niš 2005, koji je na ovom prvenstvu osvojio tri medalje - jednu srebrnu na 200 m leđno i dve bronzane na 50 m i 100 m leđno.

Još jednu bronzanu medalju Svetom Nikoli doneo je Pavle Tešić u konkurenciji starijih juniora u disciplini 200 m prsnim stilom.

Inače, Petković i Canić će, zahvaljujući ovim rezulatima, nastupati narednog vikenda u Beogradu na Susretu reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Đak pirotske gimnazije državni prvak iz matematike

Izvor: RTS, 14.Mar.2018

Na 60. državnom takmičenju iz matematike, pirotsku Gimnaziju predstavljalo je petoro učenika. Marko Stojanović, učenik prvog razreda, postao je državni prvak u svojoj kategoriji, a veliki uspeh postigli su i ostali takmičari te škole. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.