Niški vaterpolisti se u početku mučili, ali onda savladali tim iz Makarske

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški vaterpolisti se u početku mučili, ali onda savladali tim iz Makarske

Iako su u ovaj duel ušli samouvereno, vaterpolisti Naisa morali su da se pomuče na svom “Čairu”, pošto je Galeb iz Makarske pružio dostojan otpor. Ipak, drugo poluvreme su Nišije odradile rutinski, slavile sa 13:9 i time se nakon 6 kola izdvojile na 4. poziciji Regionalne A2 lige.

Protivno očekivanjima, prvo poluvreme donelo je rezultatsku klackalicu. Poveli su gostujući vaterpolisti, ali su dva pogotka tokom poslednja 3 minuta prve četvrtine Naisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << donela prednost na kraju ovog dela. U drugom kvartalu se igralo gol za gol, a za jedan više bolji je bio Galeb, pa se na veliki odmor otišlo sa jednakih 5:5.

Po povratku u bazen niški vaterpolisti su se konsolidovali, postigli 4 gola iz igre iskoristivši jedini put kada su imali prednost igrača više i postavili solidnih +2 pred završnu deonicu (9:7). Tokom nje su svoje vođstvo duplirali i tako rutinski priveli meč kraju pobedivši sa 13:9.

Većina vaterpolista niškog sastava upisala se u strelce na ovom meču, a najviše golova postigao je Tihomir Živić - 3, ali je najefikasniji bio igrač hrvatske ekipe Boris Popović sa jednim pogotkom više.

Ovom utakmicom tim sa “Čaira” završio je seriju mečeva protiv hrvatskih ekipa i počinje niz sa srpskim timovima, koji je i značajniji, jer se bodovi prenose u Superligu. Ujedno, započinje i naporni deo sezone, pošto narednog vikenda gostuje Vojvodini, koja ima 3 boda, ali i utakmicu manje. Potom u sredu 30. oktobra igra osminu finala Kupa protiv Vukova sa Novog Beograda, a tri dana kasnije dočekaće Zemun.

Inače, Nais je trebalo da takmičenje u Kupu počne od četvrtfinala, kao prošlogodišnji polufinalista, ali je Vaterpolo savez Srbije iznenada odlučio da to promeni. Status povlašćenog od najboljih u prošlogodišnjem izdanju Kupa prešao je na najbolje u ligi. Tako je Crvena zvezda postala nosilac umesto Nišlija, kojima ova izmena ne donosi samo utakmicu više, već i nepovlašćeni status prilikom žrebanja za eventualno četvrtfinale.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Studentkinje" nemoćne u Kragujevcu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019

Bledo izdanje Studenta u Kragujevcu, protiv favorizovanog Radničkog donelo je takav rezultat - 81:63 za domaće košarkašice, u 3. kolu Prve lige. Nišlijke su nakon ovog poraza ostale u dnu tabele, na pretposlednjoj poziciji, sa 4 boda...Iako su gošće povele sa 4:1, Kragujevčankama je bilo potrebno...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.