Niški taksisti: Nepoštovanje propisa izaziva nelojalnu konkurenciju, tražićemo pomoć od Republike!

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Feb.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški taksisti: Nepoštovanje propisa izaziva nelojalnu konkurenciju, tražićemo pomoć od Republike!

Iako je Sekretarijat za inspekcijske polove grada Niša još 16. juna prošle godine, doneo Rešenje, po kojem su usklađene tarife, a prema kojima se mora obavljati taksi prevoz na teritoriji grada, mnogi takstisti ne sprovode doneto rešenje i na taj način podstiču nelojalnu konkrenciju.

"Naime, prema donetom rešenju, niška udruženja (taksi vozači). dužni su da se pridržavaju propisanih tarifa, prema kojima je start 100, a vožnja po pređenom kilometru 40 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << za prvu tarifu", kaže naš sagovornik i dodaje da se pojedina taksi udruženja ne pridržavaju donetih rešenja, daju nelegalne popuste od 20 i 10 odsto, ili jednostavno ne poštuju tarifu po zonama, što izaziva pometnju i nelojalnu konkurenciju.

"Mi samo tražimo ujadnačeno poštovanje propisa. Više puta smo se obraćali nadležnima u Gradu, ali smo nailazili na zatvorena vrata. Nezadovoljnih je sve više i ako gradska inspecija ne bude u dogledno vreme odgvovorila na naše zahteve, pokrenućemo inicijativu i tražiti preko Nišavskog upravnog okruga, da se inspekcijska nadženost prebaci na republičke organe", objašnjavaju nezadovoljni taksisti.

Podsetimo, problem sa taksi prevozom u Nišu postoji već duže vreme u mnogim aspektima, nepoštovanje tarifa, taksi stajališta i dr., a mnogi poznavaoci prilika u gradu sumnjaju da postoji sprega pojedinaca iz gradskih struktura sa vlasnicima taksi udruženja, što je po njima i jedan od razloga za nepoštovanja donetih propisa ?!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.