Niški simfonijski orkestar svira u Betovenovu čast

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2020, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški simfonijski orkestar svira u Betovenovu čast

Povodom 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena Niški simfonijski orkestar će u četvrtak, 27. februara izvesti koncert “Betoven 250! Iznad vremena”, solista će biti violončelistkinja Liliana Kehajova.

Koncert će otvoriti Betovenova 1. Simfonija koju je komponovao punih 10 godina. U drugom delu koncerta Simfonijski će predstaviti publici remek delo Antonjina Dvoržaka i jedan od najizvođenijih koncerata za violončelo u svetu - Koncert za violončelo i orkestar u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << h-molu.

Solista na koncertu biće violončelistkinja Liliana Kehajova, višestruko nagrađivana umetnica koja je nastupala je u nekim od najznačajnijih evropskih koncertnih dvorana.

Kako navode iz Niškog simfonijskog orkestra, u čast Ludviga van Betovena publici će tokom cele 2020. godine predstavljati muzičko nasleđe ovog jedinstvenog umetničkog genija.

Karte za koncert se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Standardna cena karte je 400 dinara, dok je za đake, studente i penzionere 250 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.