Niški košarkaši u kolicima osvojili bronzu na prvom turniru u basketu 3 na 3

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2021, 13:29

Niški košarkaši u kolicima osvojili bronzu na prvom turniru u basketu "3 na 3"

Proteklog vikenda u Beogradu je održan prvi turnir u basketu "3 na 3" uz podršku Saveza košarkaša u kolicima na kome su učestvovali i košarkaši Naisa koji su zauzeli treće mesto u konkurenciji od šest ekipa.

Trener i igrač Naisa profesor Miljan Hadžović prezadovoljan je postignutim rezultatom, naročito jer su u borbi za bronzu uspeli da savladaju favorizovanu ekipu Soko rezultatom 7:3.

Odbrana je bila ključ uspeha u oba meča koja smo pobedili, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jako me raduje da se igrači lepo osećaju na terenu. Zadovoljan sam igrom svih igrača - rekao je Hadžović.

Nišlije su predstavljali Aleksandar Dinić, Uroš Peralović, Miljan Hadžović i kapiten Bratisalav Kostić koji je na ovom turniru igrao u novim kolicima koje je dobio pred ovaj turnir u okviru konkursa koji je raspisalo Ministarstvo pravde.

Sa novim kolicima sam bolji igrač, bar za klasu. Krećem se linearno brže, startniji sam, a i brže menjam pravac. Zadovoljan sam igrom i postignutim rezultatom - izjavio je Kostić.

Ovaj uspeh je još veći ako se zna da ekipa Naisa svoje treninge obavlja u hali u Bojniku, pošto se hala Čair i dalje nalazi u kovid sistemu. Posle Bele Palanke i Knjaževca sada na treninge opet putuju, kaže predsednik kluba Marko Aleksandrović i dodaje da problem, pored puta, predstavlja i prevoz kombijem koji nije prilagođen osobama sa invaliditetom.

Žao mi je što moramo na treninge da putujemo van Niša. Najviše mi je žao igrača, to su osobe sa invaliditetom, nije im lako sa transferima iz automobila u kombi, onda u salu, pa obratno. Lako može doći do povreda, jer kombi kojim putuju nije namenjen osobama sa invaliditetom - rekao je Aleksandrović.

On se zahvalio Bojniku i dodao da tamo igrači KKK Nais imaju bolje uslove nego u samom Nišu.

Mi nismo privilegovani, prihvatili smo sudbinu da treniramo u "egzilu“, hvala svima u Bojniku koji ima sjajnu halu i bolje uslove nego što smo imali u Nišu. Jedino što trošimo više vremena i para - zaključio je Aleksandrović.

Savez košarkaša u kolicima namerava i da pokrene šampionat Srbije u basketu 3 na 3, a svi učesnici turnira podržali su ideju čiju realizaciju, kažu, sa nestrpljenjem očekuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.