Niški centar za zaštitu potrošača: Javne usluge poskupljuju da bi pokrili gubitke preduzeća

Izvor: JužneVesti.com, 18.Maj.2022, 16:55

Niški centar za zaštitu potrošača: Javne usluge poskupljuju da bi pokrili gubitke preduzeća

Moguće poskupljenje usluga od opšteg ekonomskog interesa, kao što su usluge javnog prevoza, snabdevanja vodom za piće, energentima, kao i elektronsko komunikacione i poštanske usluge, Centar za zaštitu potrošača "Forum" u Nišu vidi kao pokrivanje gubitaka do kojih je došlo zbog nestručnog rukovođenja tim preduzećima. Od njih traže, kako navode, da donošenja odluke o novim cenama detaljno obrazlože.

Iz "Foruma" ukazuju da je potrebno da se spreči cunami cena javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << usluga.

Zbog najavljenih enormnih povećanja cena u oblasti Usluga od opšteg ekonomskog intresa, skrećemo pažnju na moguće povećanje cena zbog pokrivanja gubitaka do kojih je došlo zbog nestručnog rukovođenja ovim preduzećima - navode u saopštenju.

Dodaju da najavljena povećanja cena struje, gasa, naftnih derivata, kao i drugih usluga mogu da dovedu do toga da potrošači neće imati čime da kupe ni hleb "Sava", pa traže da se prilikom odobravanja novih cena vodi računa i o standardu građana Srbije.

Tražimo od rukovodstava preduzeća koja pružaju usluge u oblasti opšteg ekonomskog interesa, da prilikom donošenja odluke o novim cenama dostave svojim Savetodavnim telima detaljno obrazloženje za neophodno povećanje cene usluge - ističu iz "Foruma".

Ukazuju da potrošač ima pravo na uredno i neprekidno snabdevanje uslugama od opšteg ekonomskog interesa odgovarajućeg kvaliteta po pravičnoj ceni, u skladu sa posebnim propisima.

Podsetimo, od 1. juna u Nišu će javni prevoz biti skuplji za oko 33 odsto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.