Niški Savet za bezbednost saobraćaja odlučio da najviše para ide za infrastrukturu, ne navode detalje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021, 16:13

Niški Savet za bezbednost saobraćaja odlučio da najviše para ide za infrastrukturu, ne navode detalje

Niški Savet za bezbednost saobraćaja usvojio je Program za unapređenje bezbednosti saobraćaja za ovu godinu, saopšteno je na zvaničnom gradskom sajtu, ali je nepoznato koliko para imaju na raspolaganju i na šta će novac konkretno biti potrošen. Poboljšanje saobraćajne infrastrukture biće prioritet, ali nepoznato koje konkretno, a navode i da će posebno obratiti pažnju na bezbednost dece i starijih osoba.

Šta su konkretno odlučili predstavnici Saveta za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << saobraćaja u Nišu nije poznato, a novinari su tražili da iz Kabineta gradonačelnice dostave Program koji je danas usvojen, kako bi građani znali koliko novca će i na šta biti potrošeno ove godine.

Ono što saopštili jeste da će najviše para potrošiti za poboljšanje saobraćajne infrastrukture, ali ne preciziraju na kojim lokacijama. Zasedali i usvojili program, ali detalje nisu saopštili; foto: ni.rs

Na sednici Saveta, kojim je predsedavala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, razmatrani su prioriteti u oblasti uređenja i izgradnje saobraćajne infrastrukture, postavljanja pešačkih zaštitnih ograda, video nadzora i nabavke neophodne opreme - navode na gradskom sajtu.

Takođe kažu da je u toku izrada projektnog zadatka za postavljanje kamera u gradu, što su najavili nakon tragedije na Bulevaru Medijana, kada je dvoje ljudi poginulo. Sada navode da će kamere biti postavljene tamo gde procene iz Policijske uprave Niš, ali takođe ne navode gde je to.

Iz Saveta naglašavaju da će posvetiti posebnu pažnju saobraćajnoj bezbednosti dece i starijih, ponovo ne i na koji način će to sprovoditi.

Podsetimo, o bezbednosti saobraćaja u Nišu se najviše govori od početka ove godine, kada su u niškom naselju na trotoaru stradali 12-godišnjak i muškarac srednjih godina, nakon čega su građani više puta protestovali, a jedini epilog, pored hapšenja vozača, bila je smena načelnika Saobraćajne policije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.