Niški Klinički Centar dobio najsavremeniji aparat za operacije oka

Izvor: NTV.rs, 14.Jan.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški Klinički Centar dobio najsavremeniji aparat za operacije oka

Prosečna operacija oka, na niškoj Klinici za očne bolesti, do nedavno trajala je oko 20 minuta. Medjutim, stvari se menjaju na bolje. Zahvaljujući najsavremenijim aparatima, koje je Niški Klinički Centar nedavno dobio, vreme potrebno za ovaj komplikovani proces, smanjilo se na samo tri do pet minuta!
Klinika za očne bolesti u niškom Kliničkom centru….danas!
Dva nova, najsavremenija moguća aparata za operaciju oka, sada se nalaze ovde!
Zahvati se, kako kažu na >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Klinici, odvijaju, do sada nevidjenom brzinom, svi pacijeni stizu na red, a problema vise nema ni sa osposobljenim kadrom, kao ni sa potrebnim materijalom.
Aparat Infiniti, primera radi, znacajno ubrzava operaciju takozvanih tvrdih katarakti, sa kojima se na Klinici, i pored brojnih upozorenja pacijentima, I dalje suocavaju u velikom broju…
Ovi Alkonovi aparati, firme Amikus koja je I donator, cine cak 55 odsto svih aparata koji se u svetu koriste za operaciju oka.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Operacija za 5 minuta: Najnoviji aparat za operacije oka u Niškom kliničkom centru

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jan.2016

Prosečna operacija oka, na niškoj Klinici za očne bolesti, do nedavno trajala je oko 20 minuta. Međutim, stvari se menjaju na bolje...Zahvaljujući najsavremenijim aparatima, koje je Niški Klinički Centar nedavno dobio, vreme potrebno za ovaj komplikovani proces, smanjilo se na samo tri do pet...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.