Nišavski okrug u naredne 3 godine upošljava 71 inspektora

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišavski okrug u naredne 3 godine upošljava 71 inspektora

Od 1.270 inspektora koliko bi trebalo da bude primljeno u službu u naredne tri godine, na teritoriji čitave Srbije, u Nišavskom okrugu počeće da radi 71. Kako kaže načelnica Okruga Dragana Sotirovski, biće angažovani inspektori u različitim sektorima.

Tako će Nišavski okrug, dodaje Sotirovski, dobiti nove sanitarne, zdravstvene, građevinske, turističke, tržišne i inspektore u drugim oblastima.

Uskoro, kaže načelnica Nišavskog okruga, kreću konkursi, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a za nove inspektore moći će da konkurišu oni koji imaju 5 godina radnog staža, položen državni, kao i ispit za inspektore.

Konkurse će raspisivati ministarstva kojima ti inspektori pripadaju, Okrug sa tim nema dodirnih tačaka, nemamo direktne veze sa konkursom i sa primanjem. Komisija je u Beogradu, pri ministarstvima - kaže Sotirovski.

S obzirom na to da je u Nišavskom okrugu manjak inspektora, a u sektoru kontrole hrane čak nema ni jednog, nova primanja popuniće praznine. Da li je 71 čovek dovoljan za ceo okrug, Sotirovski kaže:

Nisam ulazila u analizu, ali pošto su je radili stručnjaci, odnosno timovi koje je odredila Vlada Srbije, verovatno su to validne procene. Svi mi smo prošle nedelje na Koordinacionoj komisiji za inspekcijske poslove upoznati sa brojem izvršilaca po našim okruzima - kaže Sotirovski.

Inače, o manjku inspektora u Nišu još prošle godine govorila je Sotirovski.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.