Niš nudi 687 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2021, 10:38

Niš nudi 687 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup

Poljoprivrednici iz Niša koji žele da prošire svoju proizvodnju, mogu da se prijave za zakup državnih parcela u tom gradu, saopštavaju iz Uprave za poljoprivredno zemljište. Rok za prijavu je do srede, 3. novembra.

Kako navode, u drugom krugu nadmetanja se u Nišu nudi ukupno 687 hektara poljoprivrednog zemljišta, odnosno 754 parcela, a period zakupa je 15 godina.

Jedinice javnog nadmetanja 700, 705, 725 i 739 nude se u zakup po početnoj ceni od 0 dinara. Radi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se o napuštenom poljoprivrednom zemljištu koje nije bilo predmet zakupa u poslednje tri godine i nije bilo predmet korišćenja. Period zakupa za ove jedinice javnog nadmetanja je 5 godina, nakon čega se period može produžiti uz plaćanje zakupnine u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište - piše na sajtu Uprave.

Sva zainteresovana fizička i pravna lica imaju pravo učešća, a navode da je jedini uslov da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Za jedinice javnog nadmetanja koje se nude po početnoj ceni od nula dinara, pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja je upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu - dodaju.

Rok za licitiranje je do 3. novembra u 13 sati, a oglas se može naći na saju Uprave za poljoprivredno zemljište na ovom linku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.