Niš najviše zarađuje od poreza, a najviše troši na plate, robu i usluge

Izvor: JužneVesti.com, 31.Okt.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš najviše zarađuje od poreza, a najviše troši na plate, robu i usluge

Budžet grada Niša u prvih 9 meseci ove godine najviše je napunjen porezima građanima na zaradu i na imovinu, a ukupni prihodi Grada veći su za 270 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine. Najviše se iz gradske kase, kako kažu iz Sekretarijata za finansije, trošilo na robu i usluge i plate zaposlenih, ukupno blizu 3 milijarde dinara.

Od januara do septembra 2018. godine od poreza na zarade dobijeno je 2,58 milijardi dinara, navodi Danijela Spasović iz Sekretarijata, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a porez na imovinu “doneo” je u kasu 726 miliona.

Prihod od poreza na zarade je oko 160 miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu. Porez na imovinu je u odnosu na isti period prošle godine veći za 22,5 miliona dinara. To znači da imamo veći broj zaposlenih i da je porezom na imovinu obuhvaćeno više obveznika - objašnjava Spasović.

Ukupno izvršenje prihoda za prvih 9 meseci je 85,45 %, a tekući prihodi veći su za 264 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu.

Realizacija rashoda u 2018. godini je 80,10 %, ali je realizacija planiranog za investicije bila (samo) 61,8 %.

Najveći izdaci na rashodnoj strani gradske kase su za plate zaposlenih 1,43 milijarde dinara i za robu i usluge blizu 1,57 milijardi.

Izvršavali smo redovno sve obaveze koje su bile po prioritetima - rashode za zaposlene, korišćenje usluga i roba, izvršavali smo određene rashode vezane za investicije, obaveze prema dobavljačima. Zadovoljni smo realizacijom za devetomesečni period - kaže Spasović.

Podsetimo, ovogodišnji budžet Grada Niša iznosi 9,4 milijarde dinara, a dok ga je gradonačelnik Niša Darko Bulatović nazvao najboljim u istoriji, opozicija ga je kritikovala jer nije razvojni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.