Nepropisno parkiranje u Nišu uskoro će kažnjavati i komunalni milicajci

Izvor: JužneVesti.com, 24.Okt.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepropisno parkiranje u Nišu uskoro će kažnjavati i komunalni milicajci

Bahato parkiranje, automobili ostavljeni na stazi za slepe, nepropisno zaustavljanje vozila ispred kafana i kafića, nešto je na šta se građani u Nišu često žale, a ubuduće bi ove prekršaje osim saobraćajne policije mogla da kažnjava i komunalna milicija.

Odluku da i komunalni milicajci sa saobraćajcima regulišu nepropisno parkiranje po Nišu usvojilo je Gradsko veće, a ako to učine i odbornici niške Skupštine građani će ubuduće i njima moći da prijave bahato >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parkiranje po gradu. Na to često Nišlije ukazuju preko aplikacije "Prijavi problem", a uskoro bi mogli da imaju više mogućnosti da ih prijave i nadležnima. Nepropisno parkiranje veliki problem u Nišu; foto: čitalac

Većnik za saobraćaj Igor Vojinović veruje da će komunalna milicija biti efikasnija u ovom poslu, koji poslednjih godina, osim što je saobraćajni, postaje i komunalni problem.

Ne samo da oneomogućava saobraćajne tokove, već pravi i komunalni nered. Izdavaće između ostalog i naloge za uklanjanje vozila i to je ono što komunalna milicija do sada nije mogla da radi. Imali smo situacije da zbog nedovoljnog broja saobraćajnih policajaca u određenim situacijama nije bilo moguće postupiti hitno i dati nalog za uklanjanje određenog vozila i sada verujem da više nećemo imati taj problem - priča Vojinović.

Niš ima više kritičnih tačaka u gradu koje bi trebalo da se "oslobode" automobila, a problematične su i žute trake u kojima se zaustavljaju kola, što je posebno vidljivo u Ulici Milojka Lešjanina. Parkirana vozila ispred kafana i kafića su, dodaje, takođe problem koji bi komunalni milicajci mogli da reše.

Primarni cilj ove novine je bolja bezbednost saobraćaja i komunalni red u gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.