Narodna stranka protiv Komunalne milicije: Inicijativa i peticija za ukidanje

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka protiv Komunalne milicije: Inicijativa i peticija za ukidanje

Komunalna milicija u Nišu pretvara se u partijsku vojsku, netransparentna je, nepotrebna i puno košta građane - tvrde u Narodnoj stranci i zato traže njeno ukidanje. Pokreću inicijativu, a sledeće nedelje i skupljanje potpisa kako bi, kako kažu, građani dali svoj sud o ovoj organizaciji.

Narodna stranka zahtevom za pristup informacija tražila je od niške Gradske uprave podatke o tome koliko ljudi radi u Komunalnoj miliciji na određeno i neodređeno vreme, po ugovoru o >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << privremeno-povremenim poslovima, kao i koliko je novca poreskih obveznika izdvojeno za rad ove organizacije u poslednjih 5 godina.

Član povereništva Narodne stranke u Nišu Dragan Stojadinović navodi da su odbojeni uz, kako ga ocenjuje, skandalozan odgovor.

Tražene informacije ne predstavljaju informacije od javnog značaja i ne odnose se na sve ono o čemu javnost ima opravdan interes da zna - odgovorili su iz Gradske uprave, a prenosi Narodna stranka.

Kreće i skupljanje potpisa: Foto: JVU ovoj stranci kažu i da većinu stvari koje radi Komunalna mogu da rade i Saobraćajna i regularna policija, pa ne vide razlog za postojanje nove milicije.

Problematičan im je i sam naziv. Milicije su paravojne naoružane organizacije. Želimo da verujemo da je to slučajno. Možda Komunalna milicija ne bude naoružana, ali se pretvaraju u partijsku vojsku - ukazuje Stojadinović.

Kao najproblematičnije vide korišćenje fizičke prinude što, kažu, u Hrvatskoj ne postoji. Sporna su im i druga ovlašćenja: pregled vozila, video-nadzor, audio-snimanje, kao i kažnjavanje prodavaca na pijaci.

Danas pokrećemo inicijativu, a sledeće nedelje skupljamo i potpise. Brojem potpisa želimo da pokažemo nezadovoljstvo građana. Da vidimo koliko građana podržava inicijativu. Smatramo da stav građana prema regularnoj policiji nije negativan, ali prema komunalnoj jeste - tvrdi Stojadinović.

Najavili su da će potpise predati i Skupštini grada.

Ovo je jedan od načina, kako kažu, da građani budu više uključeni u donošenje odluka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.