Nakon sastanka u Nišavskom okrugu, Niš ekspres smanjuje cenu za učenike i radnike

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon sastanka u Nišavskom okrugu, "Niš ekspres" smanjuje cenu za učenike i radnike

Razgovaralo se o mreži autobuskih linija, mogućnosti smanjenja cena karata, subvencionisanom prevozu.

Danas je, na na inicijativu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici svih jedinica lokalnih samouprava Okruga i predstavnici „Niš ekspresa“ Niš, a.d., kako bi pomogli u rešavanju problema u vezi sa autobuskim prevozom na teritoriji Nišavskog upravnog okruga.

Dogovoreno je da "Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ekspres" a.d. smanji cenu mesečnih kartica za učenike i radnike do kraja naredne godine, a da u međuvremenu pomogne opštinama da naprave takozvanu mrežu linija koje će podrazumevati teritorijalnu pokrivenost autobuskim prevozom, kao i finansijsku podršku.

"Gotovo sve lokalne samouprave u našem okrugu pripadaju devastiranim područjima i u svojim budžetima nemaju dovoljno para za subvencionisanje prevoza, odnosno za pokretanje javno-privatnog partnerstva, pa će biti neophodna pomoć države.

Rešavanje javnog prevoza u opštinama Nišavskog okruga je veoma važno pitanje, kako bi svaki građanin imao mogućnost prevoza do centra opštine kojoj pripada", naglasila je Sotirovski.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Skupe karte i ukidanje linija do nekih sela problem opština u Nišavskom okrugu

Izvor: JUGpress.com, 04.Nov.2019

NIŠ..  Pokušaćemo da smanjimo  cene mesečnih karata za radnike, za đake smo već to učinili, na septembarski nivo. To ćemo  učiniti do 31.januara iduće godine. Do tada će opštine da se obrate institucijama u državi da im obezbede način na  koji će da isfinansiraju takozvana rubna mesta ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.