Nakon 3 meseca pauze, krajem februara počinje podela vaučera za bebe

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 3 meseca pauze, krajem februara počinje podela vaučera za bebe

Oko 600 roditelja koji od kraja novembra prošle godine čekaju na vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta, dobiće ih krajem februara, pošto je procedura oko javne nabavke pri kraju, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. Vaučeri vrednosti 10.909 dinara 990 roditelja moći će da iskoristi u Ready group-u koji je pobedio na tenderu.

Novopečene mame i tate od novembra prošle godine iščekuju pomoć Grada, koja im znači da kupe stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za bebu, a mnogi od njih razočarani su jer su računali da će od tih vaučera kupiti vredniju opremu, poput kolica, a koja im je potrebna što pre nakon rođenja deteta.

Značilo bi nam da smo mogli odmah prvog meseca da kupimo dušek, posteljinu i neke druge stvari od tog vaučera, a ovako smo mi uložili taj novac. Neće svakako on propasti kad god da ga dobijemo, bebama je uvek potrebna garderoba, ali ne razumem šta se čeka ovoliko - kaže jedna Nišlijka.

Većnica Đorđević Ilić kaže da je odlučeno da je najbolju ponudu dao Ready, ali da do 21. februara traje rok za žalbe. Inače, na tender su se još javili Aksa, Izvor i Dexyco kids.

Do sada nismo dobili nijedan prigovor, a ukoliko ih ne bude bilo, procedura će trajati još 4 do 5 dana, tako da će do kraja februara krenuti podela vaučera. Nadam se da će roditelji biti zadovoljni. Znam da su neki bili nezadovoljni prethodnim izborom - kaže većnica Đorđević Ilić.

Kaže da je predviđeno da se podeli 990 vaučera, a ukupna vrednost javne nabavke je 10 miliona i 800 hiljada dinara.

Svi roditelji koji čekaju dobiće vaučere i imaćemo sigurno za bebe rođene u martu i eventualno u aprilu. Pošto je plan javnih nabavki usvojen, možemo odmah da krenemo u proces nove javne nabavke - objašnjava većnica zadužena za socijalna pitanja.

Na pitanje zašto roditelji ovoliko čekaju na vaučere, većnica odgovara da su razlog adminitrativne procedure.

Krajem godine nije bilo moguće jer je bilo premalo vremena da se završi ceo proces tendera, dok se u ovoj godini čekalo usvajanje plana javnih nabavki i krajem januara je i raspisana javna nabavka - kaže ona.

Podsetimo, od 2017. godine, umesto paketa, bebe rođene u Nišu dobijaju vaučere za kupovinu opreme.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.