Najavljen nastavak izgradnje crkve u niškom Novom selu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen nastavak izgradnje crkve u niškom Novom selu

Na inicijativu stanovnika naselja 9. maj, poznatijeg kao Novo selo, uskoro se nastavlja izgradnja pravoslavnog hrama, čiji su temelji postavljeni pre nekoliko godina. Iz Eparhije niške kažu i da još nema preciznih rokova o završetku Crkve Svetog Marka, ali su od Grada tražili zajedničko učešće u ovom projektu.

Gradsko veće je prošle nedelje usvojilo zahtev Srpske pravoslavne crkve da u javnu svojinu preuzme već započete temelje hrama u ovom naselju.

Crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će, kako je navedeno, finansirati izgradnju, dok će Grad u javnu svojinu preuzeti već započeti objekat.

Crkva se javila zahtevom, hteli bi zajedničko finansiranje. Crkva bi finansirala izgradnju objekta, a grad daje parcelu. Tako da izgradnja Crkve Svetog Marka biće zajednička, Grad se javlja kao investitor, a SPC biće finansijer - rečeno je na Gradskom veću.

Iz Eparhije niške kažu da će se gradnja crkve nastaviti uskoro, ali da još nemaju precizne rokove.

Inicijativa za izgradnju tog hrama i prvi i drugi put je pokrenuta od strane meštana Novog sela. Čim se stvore uslovi, počeće radovi dalje, predviđeno je uskoro - rečeno je iz Eparhije niške.

Inače, crkva će biti posvećena svetom apostolu i jevanđelisti Marku, a na Markovdan 8. maja ove godine, vladika niški Arsenije održao je liturgiju na temeljima buduće crkve.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.