Naisa dobija generalnog sponzora i novu upravu, a u planu i pojačanja

Izvor: JužneVesti.com, 06.Sep.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naisa dobija generalnog sponzora i novu upravu, a u planu i pojačanja

Počeli su u tišini, bez informacija o startu priprema i pojačanjima, ali su iz Ženskog rukometnog kluba Naisa konferencijom za novinare na kojoj se predsednik Upravnog odbora Lazar Nenadov na neki način oprostio ove funkcije, najavili dolazak niške firme Elektrolux za generalnog sponzora i promene u upravi kluba na sednici Skupštine koja će biti u petak, 7. septembra.

Rukometašice Naise treniraju dva puta dnevno; foto: JV / Ljubica Jocić

Godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i po dana, koliko je uprava Naise sa Lazarom Nenadovim na čelu kluba, Upravni odbor je tražio generalnog sponzora nekadašnjem osvajaču Čelendž kupa, Prvenstva Srbije i nacionalnog Kupa.

Naisa je došla do glavnog sponzora, a to je Elektroluks i firme oko njega. Tokom mog mandata, godinu i po dana smo se borili da finansijski stabilizujemo klub, čistili smo i dugovanja stara i 15 godina. Dosta stvari smo pokrenuli i mislim da je sve dobro, ali verujem da će biti i bolje. Predstavnici sponzora su izrazili želju da vode klub. Napravili su svoj tim ljudi, a tu sam da im pomognem. Sve što smo radili je bilo za dobrobit rukometa i kluba i sa željom da se Naisa vrati na stare staze slave - kaže Nenadov.

Elektrolux je firma koja je osnovana 1990. godine u Nišu, a bavi se postavljanjem električnih instalacija. Sednica Skupštine, na kojoj će, kako sam kaže, Nenadov podneti ostavku, zakazana je za petak, 7. septembar od 11 sati u pres sali hale "Čair".

Sutra ću podneti ostavku. Sa novim sponzorom je dogovoreno da investira u klub naredne tri godine jer su ljudi iz tog tima izrazili želju da vode klub. Ostajem uz njih, ali verovatno neću biti u upravi, ali možda budem u Savezu. Znam i da će imati i podršku Grada, sve je već dogovoreno - dodaje Nenadov.

Pripreme za novu sezonu rukometašice niškog kluba počele su 6. avgusta, a tada su se timu priključile Katarina Bojičić iz Juniora, golmanka Anastasija Čogurić iz Budućnosti iz Podgorice, Teodora Zdravković iz Belorusije i makedonska reprezentativka Simona Stojanovska.

Uspeli smo da napravimo ekipu koja bi trebalo da ima važnu ulogu u sezoni. Treba nam još par igračica da pokušamo da budemo među šest ekipa koje će ući u plej-of. Problem je što na našem tržištu nema slobodnih igračica, pa ćemo pokušati i sa strane - kaže Svetislav Jovanović, trener Naise.

Niške rukometašice su u dosadašnjem pripremnom periodu odigrale tri kontrolne utakmice i pobedile - dve protiv Metalurga i jednu protiv Kumanova. U planu je, dodaje Jovanović, meč i protiv aktuelnog osvajača Kupa Srbije Bekamenta.

Sezonu u Superligi, koja startuje 6. oktobra, niške rukometašice otpočeće gostovanjem Zaječaru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.