Nagradni konkurs za mlade - Umetnost u doba korone

Izvor: RadioCity.rs, 27.Okt.2020, 13:02

Nagradni konkurs za mlade - Umetnost u doba korone

Pravo da učestvuju imaju mladi od 14 do 30 godina starosti koji žive u Nišu i okolini. Cilj konkursa je podizanje svesti šire javnosti o važnosti umetničkog stvaralištva i povećanje vidljivosti rada neafirmisanih umetnika u Nišu za vreme pandemije.
Radovi treba da predstavljaju lični stav umetnika o ulozi umetnosti u doba korone, kao i o izazovima sa kojima se mladi umetnici susreću u vreme svetske zdravstvene krize. Radovi moraju da budu originalni i rađeni samostalno, nastali >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 2020. godine, a bitno je da nisu ranije izlagani na drugim međunarodnim konkursima i izložbama.
Biće prihvaćeni likovni radovi na papiru, rađeni različitim tehnikama. Maksimalan format radova je A3, a potrebno ih je skenirati i poslati putem forme. Radove u digitalnoj verziji potrebno je poslati u jpg formatu rezolucije 300 dpi. Svi radovi u okviru slem poezije šalju se u formi word dokumenta, u fontu Times new roman, veličina 12. Dokument sa imenom i prezimenom autora treba priložiti u prijavnoj formi. Foto radovi mogu biti crno-bele ili fotografije u boji, u digitalnom formatu. Minimalna rezolucija je 6 megapiksela. Treba ih slati kao fajl visoke rezolucije jpeg format najvišeg kvaliteta. Naziv fajla mora da sadrži ime fotografa i naziv fotografije.
Najbolji rad iz svake kategorije biće nagrađen vaučerom prodavnice Gigatron u vrednosti od 15.000 dinara.  Učešće na konkursu je besplatno, a formi za prijavu i slanje radova možete pristupiti ovde.
Konkurs se sprovodi u okviru projekta "Stay Connected" koji sprovodi KOM 018 u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.