Na niškom aerodromu zaplenjene zlatne pločice vredne više od 1,5 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2020, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na niškom aerodromu zaplenjene zlatne pločice vredne više od 1,5 miliona dinara

Pet pločica investicionog zlata, ukupne težine 360 grama, vrednih preko milion i po dinara, carinici su zaplenili na prelazu aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu. Kako navode iz Uprave carine, da prokrijumčari zlato pokušao je putnik koji je trebalo da se ukrca na let za Maltu.

Iz Uprave objašnjavaju da je pokušaj krijumčarenja otkriven juče kada je pre ukrcavanja na let za Maltu detaljno pregledan 38-godišnji državljanin Mađarske, koji je prethodno tvrdio da nema ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što bi trebalo prijaviti.

Ispostavilo se da to nije tačno, jer je u njegovom ručnom prtljagu pronađeno pet pločica investicionog zlata, ukupne težine 360 grama, vrednih preko milion i po dinara - kažu u Upravi.

Napominju da je, kako je reč o stranom državljaninu, sud po hitnom postupku doneo presudu o oduzimanju neprijavljenog investicionog zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Inače, investiciono zlato ima u sebi 99.99 % čistog zlata i obično je u formi poluga ili dukata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

VELIKA ZAPLENA INVESTICIONOG ZLATA

Izvor: NTV.rs, 26.Feb.2020, 10:39

Carinici su u ponedeljak 24. februara na prelazu Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu. zaplenili investiciono zlato, čija je vrednost procenjena na preko milion i po dinara. Prekršaj je otkriven kada je pre ukrcavanja na let za Maltu detaljno pregledan 38-godišnji državljanin Mađarske, koji je prethodno...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.