Na lokalnim putevima na jugu sneg usporava saobraćaj

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na lokalnim putevima na jugu sneg usporava saobraćaj

U Nišu ima snega na putevima, ali su ekipe na terenu, kako kažu u Zimskoj službi, pa na glavnim kolovozima nema poteškoća u saobraćaju. Sa druge strane, lokalni će morati da sačekaju jutro jer njih ekipe Medijane ne čiste tokom noći.

Očekuje se da sneg uskoro prestane da pada, kaže šef Zimske službe Sveta Manić, ali bi novi problem mogla da izazove kiša, zbog stvaranja leda, pa se svima savetuje da voze oprezno. Iako na glavnim putevima nema skraćenja, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << priča Manić, na lokalnim nije takva situacija.

Na lokalnim putevima ima skraćenja, tamo se noću ne radi, ujutru se nastavlja dalje i gledaćemo da već u ranim časovima, sve bude kompletno. U brdskim delovima gde ima snega skraćene su linije iz opravdanih razloga, zbog bezbednosti – ispričao je Manić.

Mašine su radile cele noći, kažu u Zimskoj službi; foto: Lj. J. Svi putevi prvog i drugog reda na teritoriji Topličkog okruga su prohodni, a raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti se po prioritetima, bar tako kažu u nadležnom Preduzeću za puteve Niš, koje održava glavne saobraćajnice u Toplici.

Iz ovog preduzeća tvrde da imaju dovoljne količine soli i rizle i ekipe na terenu čiste sneg sa kolovoza i posipaju so i rizlu.

Na teritoriji Topličkog okruga pokrivamo oko 100 kilometara magistralnih puteva i oko 300 kilometara državnih puteva prvog i drugog reda – kažu nadležni u preduzeću.

Što se tiče lokalnih puteva, koje održavaju lokalne samouprave Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa, i oni su za sada prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano.

Ukoliko sneg nastavi da pada ovim intenzitetom i tokom noći, već od ranih jutarnjih časova biće poslata mehanizacija na raščišćavanju snega do najkritičnijih mesta, pre svega udaljenim planinskim selima kuršumlijske i prokupačke opštine, gde uglavnom žive staračka domaćinstva.

Iako sneg pada gotovo celog dana na području Svrljiga, svi putevi su prohodni, kažu iz Zimske službe. Sva mehanizacija je na terenu, a snega, dodaju iz Zimske službe, najviše ima u istočnom delu opštine.

I na državnom putu Niš - Zaječar preko Svrljiga slična je situacija, na putu ima ugaženog snega, pa se savetuje dodatni oprez u vožnji.

Prohodan je i put ka Staroj planini, uz obaveznu zimsku opremu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.