NKD o aerodromu Niš - od najboljeg u Evropi do gubitaša za svega 6 meseci

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Avg.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NKD o aerodromu Niš - od najboljeg u Evropi do gubitaša za svega 6 meseci

Nacionalna koalicija za decentralizaciju je najavila da aerodrom u Nišu posluje sa gubicima, a sada tvrde da imaju i dokaze za to.

Rešenje Vlade Republike Srbije objavljeno u Službenom glasniku 9. avgusta 2019. (str. 210) potvrđuje navode Nacionalne koalicije za decentralizaciju o lošem finansijskom stanju Aerodroma Niš tokom 2018. godine.

- Kada je NKD objavio da aerodrom ,,Konstantin Veliki’’ posluje sa gubitkom u 2018. godini, Ministarstvo saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i direktor niškog aerodroma su tvrdili da je NKD “zlonameran i da iznosi netačne podatke”. Vlada Srbije, međutim, još jednom potvrđuje da je NKD bio u pravu –  ovaj put kroz Odluku o pokriću gubitaka Aerodroma Niš, stoji u sljoptenju ove organizacije.

Prethodno rukovodstvo je napustilo Aerodrom koji je u tom trenutku beležilo dobit po zvaničnim izveštajima samog aerodroma (avgust 2018. godine). Novi vlasnik i novo rukovodstvo uspeli su da za samo šest meseci naprave milionske gubitke, tvrde u NKD.

 - Očekujemo uskoro i prve podatke o efektima uvođenja letova kompanije "Air Serbia" iz Niša, dodaju iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.