Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna - postavljena bez blagoslova Episkopa niškog

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Nov.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montažna crkva u selu Rakita nepoželjna - postavljena bez blagoslova Episkopa niškog

Povodom vesti o postavljanju „montažne crkve“ u selu Rakita, kao donaciju Bugarske i teksta u pojedinim medijima da su se privatna lica koji su tu malu bogomolju postavili, pozvala na blagoslov Episkopa niškog, nadležna Eparhija niška, izdala je zvanično saopštenje u kome demantuje takve navode.

Saopštenje prenosimo u celosti...

Povodom vesti o postavljanju „montažne crkve“ u selu Rakita koja je do nas došla putem objavljene reportaže o >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << datom događaju na portalu „Južne vesti“ (  https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Bugarska-donirala-montaznu-crkvu-selu-Rakita-mestani-je-ne-zele.sr.html), a u kojoj se lica odgovorna za postavljanje ovog hrama pozivaju na blagoslov Eparhije niške za njihovo delo, smatramo potrebnim da široj javnosti saopštimo da nikakva molba za postavljanje bilo kakvog montažnog hrama ili bogomolje bilo koje vrste nikada nije bila upućena na našu adresu.

Imajući to u vidu, obaveštavamo vernike naše Crkve, koji žive u područnoj parohiji Poganovskog manastira na teritoriji sela Rakita, kao i svu zainteresovanu javnost, da je pomenuta bogomolja podignuta bez blagoslova Episkopa niškog ličnom inicijativom privatnih lica; ne pripada jurisdikciji Eparhije niške; ne nalazi se na crkvenoj zemlji i nadležni paroh, niti bilo ko od klirika Eparhije niške, neće tu obavljati bogosluženja niti bilo kakve sveštenoradnje, jer za to nema blagoslov nadležnog arhijereja.

Kraj saopštenja...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niška eparhija: Montažna crkva u Rakiti nema naš blagoslov

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019

Montažna crkva, donacija Direkcije za veru Rebublike Bugarske koja bi trebalo do Aranđelovdana da se postavi u selu Rakita, nema blagoslov nadležnog Episkopa, kažu u Eparhiji niškoj, te u njoj neće moći da se obavljaju bogosluženja...Iako je Saša Zlatanov iz iz Kulturno-informativnog centra...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.