Mladi niški hip-hoper: Umetnost nastaje na ulici, moj album biće omaž gradu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi niški hip-hoper: Umetnost nastaje na ulici, moj album biće omaž gradu

Jedan od predstavnika mlađih niških hip-hop snaga Mirko Perović, koji nastupa pod imenom Mali Mire, kaže da niška rep scena simultano prati korak sa svetskim trendovima, ali da je odlikuje južnjačka autentičnost. Svoj prvi solo-album u nastajanju Mali Mire najavljuje kao omaž gradu Nišu koji voli.

Prethodnog vikenda u Nišu je održan festival hip-hop kulture “Dođi na amfi” na kojem su nastupile mnoge afirmisane zvezde srpske rep scene. Rime je "bacao" i Mali Mire >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zajedno sa Demonijom i Furijom Đuntom.

Domaća scena simultano ide u korak sa svetskim trendovima. Moji tekstovi predstavljaju neku hroniku vremena, a motivacija je grad, život, introspekcija - kaže Mali Mire.

Za južnjačku scenu koja ima različite aktere od Stereo Banane do Furija Đunte kaže da je autentična, a za najavljenu hip-hop binu na Nišvilu, na kojoj će i on nastupati, prognozira da će uspeti jer su i džez i hip-hop improvizacija i da će se dobro uklopiti.

Mali Mire kaže da je u repu od svoje dvanaeste godine, a uveliko radi na svom prvom solo-albumu.

Biće to omaž gradu. Tako je u hip-hopu, moraš voleti svoje. Trenutno je na nekih 30%. Biće tu pored tekstova i muzike i grafita, brejkdensa, video-produkcije, nekog filmskog narativa, a i drugih muzičara - najavljuje Mali Mire.

Za sebe kaže da je pseudo-intelektualac, da voli filozofe, u muziku ga je uvukla prva kaseta koju je kupio - Prodigy, a Vudu Popaja navodi kao nekog svog prvog rep uzora iz detinjstva.

Koliko u repu ima “loženja i patetike”, a koliko iskrenosti i emocija, šta misli o uplivu auto-tjuna, zašto je južnjački rep autentičan, šta očekuje od nastupa na Nišvilu, kako vezuje filozofe za rep, zašto hip-hop tekstovi imaju lajt-motiv od “ničega do nečega” i zbog čega snima album - da li zbog klikova, nastupa ili novca, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.