Mladi lekari dobijaju posao “za stalno” i u niškom Kliničkom centru

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi lekari dobijaju posao “za stalno” i u niškom Kliničkom centru

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, njih 100, koji su pre nekoliko meseci dobili posao na 6 meseci, uskoro bi trebalo da dobiju ugovore “za stalno”, a kako kažu u niškom Kliničkom centru, 16 mladih lekara nastaviće da radi i u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Najavljeno je i da će još 50 talentovanih lekara uskoro dobiti posao na 6 meseci.

Kao podsticaj u zapošljavanju i unapređenju zdravstva, juna ove godine je država odobrila zapošljavanje 100 mladih lekara, podsećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Kliničkog centra, a reč je o onima koji su imali najbolji prosek i najviše ocene na fakultetima.

Pre samog izbora, od dekanata medicinskih fakulteta u Srbiji, zatražen je spisak studenata koji ispunjavaju gore navedeni uslov, da bi kasnije posebno formirana komisija Vlade RS i na osnovu drugih kriterijuma odlučivala o prijemu mladih lekara, o svakome ponaosob - pojašnjavaju.

U niškom Kliničkom tada je počelo da radi 16 mladih lekara, najboljih diplomaca, dodaju, a oni su dobili ugovor "na određeno" koji traje 6 meseci i uskoro ističe.

Trebalo bi da oni uskoro dobiju ugovore "za stalno" i u niškoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema najavama iz vrha državne vlasti, mladi lekari koji su juna počeli da rade širom zemlje, njih 100, po isteku ugovora o radu u trajanju od 6 meseci, trebalo bi da dobiju ugovore na neodređeno vreme, u ustanovama u kojima su već zaposleni - ističu u KC.

Prema saznanjima Uprave KC, kako kažu, država će da odobri i zaposlenje "na određeno" za još 50 mladih lekara u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ugovore na 6 meseci ponovo će dobiti najbolji studenti medicinskih fakulteta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.