Mlada Nišlijka za 10 dana osvojila 6 medalja u brzom klizanju

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada Nišlijka za 10 dana osvojila 6 medalja u brzom klizanju

"Santa Claus" u Budimpešti, "Alpe Adria Trofej" u Beogradu i Državno prvenstvo bili su uspešni za 10-godišnju Sofiju Rodić iz Niša, koja je sa ovih takmičenja u brzom klizanju donela 6 medalja. Na prvenstvu Srbije Rodić je bila zlatna, dok je njega sugrađanka i klupska drugarica Petra Marković osvojila srebro.

Po jedna međunarodna bronza i srebro u generalnom plasmanu; foto: Petar RodićVeoma jak međunarodni turnir u Mađarskoj okupio je klizače sa svih strana sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a u konkurenciji Rodićeve bile su takmičarke iz Mađarske, Slovačke, Poljske, Holandije, Italije, Ukrajine, Hrvatske, Francuske, Nemačke i Novog Zelanda. Nišlijka je uspela da osvoji bronze na 500, 222 i 333 metara i tako se izbori za isto odličje i u generalnom plasmanu.

I međunarodni "Alpe Adria Trofej" održan u Beogradu doneo je odličje 10-godišnjakinji iz Niša, pošto se pozicionirala kao druga u generalnom plasmanu.

Inače, i Sofija Rodić i Petra Marković, iako Nišlijke, kaže Sofijin otac Petar Rodić, članice su kluba Intro line iz Beograda, s obzirom na to da u Nišu kluba specijalizovanog za klizanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.