Minut ćutanja za žrtve korone na sednici niškog parlamenta

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 12:05

Minut ćutanja za žrtve korone na sednici niškog parlamenta

Zamenik predsednika Skupštine Igor Novaković zatražio je od predsedavajućeg Bobana Džunića da odbornici minutom ćutanja odaju počast svojim kolegama i, kako je rekao, ljudima iz društveno-politikog života koji su izgubili bitku sa koronom. Džunić je to dopunio idejom da se počast oda svim Nišlijama koji su do sada preminuli od posledica virusa, pa je tako i učinjeno.

Smrt uzrokovana koronom nije zaobišla ni Niš, a u prethodnih nekoliko meseci na desetine Nišlija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << podleglo je infekciji.

Novaković je sa govornice podsetio na svoje kolege iz SPS-a, nekadašnje odbornike, koji su među preminulima i zatražio minut ćutanja za njih.

Svi smo direktno ili indirektno pogođeni epidemijom korone i delovanjem virusa kovid 19. Izgubili smo mnogo poznanika i mnogo prijatelja. Pozivam predsednika Skupštine da, bez obzira na stranačku pripadnost… Mi iz SPS smo izgubili nekoliko odbornika u prethodnim mandatima. Znam da ste i vi iz SNS izgubili ljude koji su bili istaknuti pojedinci, pa vas molim da minutom ćutanja odamo poštu svim pojedincima iz društveno-političkog života koji su u međuvremenu umrli - rekao je Novaković.

Predsednik parlamenta svih građana Niša, a ne samo onih koji su iz društveno-političkog života, Boban Džunić je ovaj predlog svog zamenika dopunio.

Ja bih dodao da odamo počast minutom ćutanja svim preminulim građanima Grada Niša, a tu ćemo obuhvatiti i one koji su bili i uzeli učešće u radu parlamenta - rekao je Džunić.

Tako je i bilo, pa su odbornici minutom ćutanja odali počast preminulima od korone u Nišu.

Novaković je apelovao na Nišlije, kako je rekao kao neko ko je preležao koronu, da poštuju sve mere i da se čuvaju.

Podsetimo, samo juče je u Kliničkom centru Niš preminulo 7 sedam pacijenata u kovid bolnicama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.