Miloš Vlalukin: Rijaliti će da nas pojede

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Vlalukin: Rijaliti će da nas pojede

Glumci filma Patuljci sa naslovnih strana, koji su se i dan nakon projekcije na Festivalu glumačkih ostvarenja zadržali u Nišu - Olivera Viktorović i Miloš Vlalukin slažu se da je dobro što je Milorad Milinković uradio film sa tematikom rijaliti programa, jer je to realnost današnjice.

Viktorovićeva koja dugo radi i kao pedagog, u filmu glumi ženu koja zaista ima pevačke kvaitete, ali joj, u sistemu vrednosti koji vlada, to nije dovoljno. Njen lik čak biva i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ismejan, a glumica kaže da je u filmu predstavljeno ono što se dešava i u realnosti - nije važan kvalitet. Rijaliti je dobra tema za film, složili se glumci; Foto: JV/V. Milić

Dobra ideja je film jer je rijaliti nešto što već živimo i nažalost u rijalitiju nije merodavan kvalitet, nekakva vrednost, već je važno da bude što više skandala, mini suknji - rekla je glumica.

Dodaje da se sistem vrednosti urušava već tri decenije, što se u Patuljcima i vidi kroz njen lik.

Ja sam u priči jedna mala epizodna uloga, upravo sam predstavnik nekakve vrednosti. Međutim, to nije dovoljno, besmisleno je, nije interesantno - moraš da izgledaš, da budeš ekstreman, to kako pevaš je samo povod. Tako da je to potpuno nebitno i jako je teško u današnje vreme ubediti decu šta je vrednost zapravo, jer unazad 30 godina polako porušismo sistem vrednosti na svim nivoima - kazala je ova glumica.

S ovim stavom slaže se i njen kolega Miloš Vlalukin, koji je i sam bio deo jednog rijaliti programa - Survivor.

Rijaliti će nas da pojede, takav nam je sistem. Tako da ovo što ostaje nama da glumimo i da se bavimo umetnošću je privilegija - rekao je Vlalukin.

Inače, i danas je na konferenciji za novinare izostala Glumica večeri, koja je igrala upravo u Patuljcima - Milena Radulović. Kako kažu organizatori festivala, glumci se ne zadržavaju u Nišu zbog posla oko snimanja serija i filmova, kao i zbog učešća na drugim festivalima.

Ipak, oni koji su ostali kažu da srpski Holivud postoji samo u Nišu, kao i da je publika istrajna da gleda ostvarenja na velikom platnu Letnje pozornice i po kiši i hladnoći.

Podsetimo, Filmski susreti traju do petka 31. avgusta, kada je i dodela nagrada glumcima. Večeras će ljubitelji domaće produkcije moći da pogledaju film Raška Miljkovića Zlogonje u kome glavne uloge tumače Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, kao i dramu Petra Pašića O bubicama i herojima u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković, Bojan Dimitrijević, Zoran Cvijanović. S obzirom na to da neće biti kiše, projekcije se organizuju samo u Tvrđavi.

Za večeras je u Oficirskom domu najavljeno otvaranje izložbe Jovana Šurdilovića koji je fotografisao svaki festival glumačkih ostvarenja od početka, dok će sutra od 13 sati u Vilinom gradu biti održana tribina o nedavno preminulom velikanu srpskog i jugoslovenskog filma - Nebojši Glogovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.