Migranti se krili u kamionu i došli do carinskog terminala u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 11:35

Migranti se krili u kamionu i došli do carinskog terminala u Nišu

Osmorica mladića, migranata najverovatnije iz bliskoistočnih zemalja, otkriveno je u kamionu, kažu u Upravi carina, koji je na carinski terminal u Nišu stigao iz Soluna.

5. avgusta je u ispostavu carinskog Terminala Niš ušao kamion sa srpskim tablicama koji je iz Soluna dovezao robu za domaćeg proizvođača, pišu iz Uprave.

Plomba neoštećena; foto: Uprava carinaPlombe koje su stavili carinici u Severnoj Makedoniji nisu bile oštećene, ali kada je cirada podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otkriveni su migranti.

Kada su nakon okončanja carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje - pišu iz Uprave carina.

Dodaju da nije retkost da migranti na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja “zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj.

Osmoricu mladića sa niškog Terminala preuzela je policija, koja će, kako kažu u Carini, utvrditi kako su i gde ušli u kamion.

Od početka ove godine carinici su u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečili preko 650 migranata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.