Potvrđeno: Odložena evakuacija u Jasenoviku

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Odložena evakuacija u Jasenoviku

Za sutrašnju najavljenu evakuaciju u selu Jasenovik kod Niša meštani su odložili pripreme, jer kažu da su dobili informaciju da se cela procedura uklanjanja prevrnutih vagona sa amonijakom - odlaže. Predsednik Mesne zajednice Zoran Jovanović potvrđuje da evakuacije sutra sigurno neće biti i da još čekaju novi termin.

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, kojoj pripada i ovo selo sa oko 400 stanovnika, ranije je potvrdio da je evakuacija zakazana za sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ujutru, a u dokumentu koji je poslat svakom pojedinačnom domaćinstvu pisalo je da bi selo trebalo da bude potpuno ispražnjeno do 8 sati ujutru. Ipak, meštani tvrde da su sada dobili informaciju da se evakuacija odlaže do vikenda.

Pitanje je da li će i tada meštane na kratko iseliti iz Jasenovika, jer Jovanović kaže da još nije zakazan novi termin ta evakuaciju.

Zvaničan razlog nam nisu dali, ali definitivno sutra neće biti evakuacije, meštani su obavešteni. Ja pretpostavljam da je zato što još kolosek nisu završili kako treba. Postoji mogućnost i da se prvo životinje evakuišu, pa onda ljudi, tako da se i to još čeka - priča Jovanović.

U Jasenoviku tvrde i da im zbog svega što se dešava nije prijatno, da su uplašeni, a da remont pruge čekaju više od pola veka, od 1962. godine.

Često se dešava da vozovi ispadnu iz šina. Isto se desilo i pre samo mesec dana na kilometar odavde. Sreća je samo što amonijak sada nije iscureo - kaže Dragan Rašić iz Jasenovika.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije pozivaju Železnice Srbije i druge nadležne organe da dodatno razmotre situaciju u Jasenoviku i saniraju problem iskliznuća na način najbezbedniji po stanovništvo.

Kako će se situacije dalje razvijati znaće se sutra, a iz Štaba očekuju od Železnica da primeni najbezbedniju sanaciju i da je Grad spreman da obavi svoj deo posla i privremeno zbrine stanovništvo i životinje.

Preko organa gradske opštine Pantelej Štab je u stalnom kontaktu sa meštanima sela Jasenovik i blagovremeno će ih obavestiti o daljim postupcima i aktivnostima - piše u saopštenju Štaba.

Podsetimo, cisterne sa amonijakom su iskliznule iz šina tokom vikenda, a srećom ova štetna tečnost nije iscurela. Železnički saobraćaj na ovoj deonici je i dalje u prekidu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.