Međunarodni festival analognog eksperimentalnog filma u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2021, 11:20

Međunarodni festival analognog eksperimentalnog filma u NKC-u

Filmove autora koji uprkos digitalnoj tehnologiji snimaju na filmskoj traci publika će moći da pogleda u subotu i nedelju, 26. i 27. juna, u maloj sali Niškog kulturnog centra, na trećem Međunarodnom festivalu analognog eksperimentalnog filma.

Kustosi ovogodišnjeg “Kinoskopa” su jedan od osnivača filmske laboratorije “Kino pleme” Marko Milićević i filmski recenzent i kolažni umetnik Nikola Gocić.

Kinoskop je posvećen stvaraocima koji, uprkos digitalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobu, istražuju mogućnosti filmske trake i neguju specifičnu estetiku koju ona pruža, oslanjajući se na tradiciju avangarde i nezavisnog filma - saopštavaju iz NKC-a.

Kako navode, na repertoaru će biti filmovi koje su žiri i publika nagradili na prvom i drugom izdanju Festivala, a program će biti podeljen u četiri celine.

U okviru prve celine biće prikazani arhivski filmovi, drugu čine apsurd, pank i subverzije, treća obuhvata magijsko-alhemijske filmske rituale, dok četvrta podrazumeva meditativni film.

Projekcije oba dana počinju u 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.