Mala Nišlijka se u Hrvatskoj okitila medaljom u brzom klizanju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Nišlijka se u Hrvatskoj okitila medaljom u brzom klizanju

U hrvatskom gradu Sisak održan je turnir u brzom klizanju "Alpe adria Trofej", koji je okupio takmičare iz 6 zemalja, a među njima za svoje mesto na postolju izborila se mlada Nišlijka Sofija Rodić, koja je osvojila bronzu.

Za rivalke Rodićeva je imala takmičarke iz svoje zemlje i zemlje domaćina, kao i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Slovačke, ali je Sofijin talenat, jaka volja i velika ljubav prema short track-u odneo pobedu.

Mlada Nišlijka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kao i njena “koleginica” Petra Marković, zbog manjka uslova u Nišu brane boje beogradskog kluba Intro line. Zato, Sofijin otac Petar Rodić apeluje na nadležne da obrate pažnju na njih i popularizuju brzo klizanje, otvaranjem makar staze za rolere.

Kada Sofija ima trening na klizalištu u "Čairu", koje je dobila besplatno i hvala puno Sportskom centru “Čair”, deca i roditelji koji imaju termin pre našeg gledaju Sofiju i njenu drugaricu Petru Marković sa oduševljenjem. Smatram da bi, kada bi te uslove na bilo koji način unapredili, bilo puno, puno dece, kako na klizalištu, tako i na rolerima - priča Rodić.

Sledeće takmičenje na kome će Sofija učestvovati biće u italijanskom gradu Trento i biće, prema rečima njenog oca najjače do sada, a mala Nišlijka obećava da će dati sve od sebe i doneti novu medalju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.