Kuršumličanke napravile najbolji ajvar u Srbiji, Nišlijama treće mesto

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumličanke napravile najbolji ajvar u Srbiji, Nišlijama treće mesto

Među takmičarima iz cele Srbije, najbolji ajvar ove godine, na gastronomskom takmičenju “Izađi mi na teglu”, napravila je ekipa “Kostići” iz Kuršumlije. Od južnjaka se na pobedničko postolje popela ekipa “E sad opušteno” iz Niša, koja je osvojila treću nagradu.

Glavni kuvar pobedničke ekipe, Kuršumličanka Suzana Kostić, koja je proglašena “srpskom kraljicom ajvara” za 2019. godinu, kaže da je srećna, ali da u pobedničkoj nameri ne bi uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nisu timski radili. Suzana proglašena za "kraljicu ajvara", foto: Izađi mi na teglu

Nadali smo se pobedi, jer znamo da imamo zaista dobar recept. Moja svekrva mi je prenela svoje znanje i iskustvo, pa smo udruženim snagama, nas dve, uz pomoć moje dece - desetogodišnjeg Andreje i osmogodišnje Ine, uspele da u oštroj konkurenciji pobedimo. Presrećna sam zbog titule kraljice ajvara koju ću ponosno nositi cele godine - kaže Kostićeva.

Pobednički tim osvojio je šporet “smederevac”, a borili su se protvi 30 ekipa iz cele Srbije.

Nišlije treće, foto: Izađi mi na teglu Iako su Leskovčani poznati po pripremi ajvara, ove godine se nisu popeli na pobedničko postolje, ali jesu njihove komšije iz Niša - ekipa “E sad opušteno” je na takmičenju napravila treći najbolji ajvar.

Drugo mesto zauzela je ekipa iz Raške, a od južnjaka su nagrađeni i Aleksinčani, koji su imali najlepše uređen štand.

Ovo je 6. sezona takmičenja “Izađi mi na teglu”, a do sada su titulu u spremanju najboljeg ajvara osvajale ekipe iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže i Brusa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.