Kraljevački teatar u sredu na sceni niškog Pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevački teatar u sredu na sceni niškog Pozorišta

Adaptaciju komada Sumnja, američkog pisca Džina Patrika Šenlija, u izvođenju ansambla Kraljevačkog pozorišta, publika će moći da pogleda u sredu, 29. maja od 20 sati u Narodnom pozorištu u Nišu.

Moto koji se provlači kroz komad je da sumnja može biti isto toliko jaka i postojana kao i sigurnost, kažu organizatori, a Nišlije će imati priliku da pogledaju delo za koje je Džon Patrik Šenli dobio Pulicerovu nagradu i po kome je snimljen film, kasnije nominovan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za Oskara u više kategorija.

U komadu nije samo pitanje sumnje ili vere u to da li je nešto istina ili ne, već pitanje sukoba različitih principa - klasnog, rasnog, muškog i ženskog, progresivnog i konzervativnog, činjenica i emocija - stoji u opisu predstave.

Režiju potpisuje Jug Đorđević, a u komadu igraju Biljana Kostantinović, Svetlana Milenković, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović i Nikola Voštinić.

Cena ulaznice za parter je 300 dinara, dok je za balkon 250 dinara i mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.