Koridori Srbije: Put ka Proseku se radi jer je dobio na značaju za lokalni saobraćaj

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 13:00

Koridori Srbije: Put ka Proseku se radi jer je dobio na značaju za lokalni saobraćaj

Otvaranjem auto-puta ka Bugarskoj, magistralni put od Niške Banje ka Proseku, koji se trenutno rekonstruiše iako, kao kažu vozači, nije imao rupe, bitan je za lokalni saobraćaj, kažu u Koridorima Srbije. On spaja Niš i državni put kroz Sićevačku klisuru i zato je odlučeno da se obnovi, da dobije novu signalizaciju i opremu i da sve to bude plaćeno oko 200.000 evra.

Nišlije koje su se kretale ovom deonicom složne su u jednom - put nije bio oštećen i asfalt >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je bio dobar.

Ipak, dobar deo je već skinut i trebalo bi da se postavi novi, a u Koridorima koji sprovode rekonstrukciju, kažu da je izvršeno je snimanje postojećeg stanja (oštećenja kolovoza, stanja elemenata odvodnjavanja, saobraćajne signalizacije i opreme).

Projektom rehabilitacije na osnovu oštećenja kolovozne konstrukcije predviđena je zamena kolovoznog zastora na delu od Konjičkog kluba do mosta preko Nišave. Na delu od mosta do državnog puta IIa259 nisu predviđeni radovi na sanaciji kolovoza jer je stanje kolovoza dobro - kažu u Koridorima.

Obnova deonice od Konjičkog kluba do mosta na Nišavi koštaće tačno 195.302,54 evra, a predviđena je i nova signalizacija.

Na celoj deonici predviđena je obnova saobraćajne signalizacije i opreme u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja. Kod Konjičkog kluba predviđena je izgradnja niša za autobuska stajališta i pešačkih staza - kažu u Koridorima.

Podsetimo, nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović rekao je da je ovaj put u potpnosti rekonstruisan pre desetak godina i da je sadašnja nepotrebna, ali na pitanja o detaljima ove obnove puta, kao i o tadašnjoj ceni radova još nema odgovora iz Puteva Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.