Izvor: RadioCity.rs, 11.Nov.2020, 13:40

Konferencija KreNI6 namenjena kreativnim i inovativnim mladim ljudima

Kako kažu organizatori, konferencija KreNI6 otvorena je za one koji su entuzijastični i hrabri i žele da oblikuju digitalnu budućnost Niša.
"Tokom četiri dana mladi kreativni ljudi radiće sa priznatim stručnjacima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta na mapiranju i razvoju rešenja za izazove koje primećuju u svom okruženju", naveli su oni i dodali da se radi o stručnjacima iz Švedske, Austrije, Francuske, Italije, Portugala, Izraela, Slovenije, Rumunije i Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<

Tema ovogodišnje konferencije je Digital desruption. Baviće se promenama koje nove tehnologije donose tradicionalnom shvatanju privrede i društva, kao i pozitivnim promenama i benefitima u oblasti zdravstva, obrazovanja, ekologije, saobraćaja i kulture. Cilj je da se pokaže koju moć imaju inovacije, i to kroz primer zemlje domaćina KreNI6 Švedske, kao zemlje koja je u svetskom vrhu u digitalizaciji, tehnološkom razvoju, pametnim gradovima i inovacionim dostignućima.
Učešće je besplatno, a prijava je moguća putem linka. Više informacija o programu i predavačima dostupno je na sajtu.
Prvih pet KreNI konferencija promovisalo je sektor kreativnih industrija kao alat za rešavanje problema u društvu, ali najviše od svega stvaranje prostora za kreativne mlade ljude da razviju onakvo društvo u kakvom žele da žive, istakli su organizatori.
KreNi6 organizuju Mladi ambasadori u partnerstvu sa Švedskim institutom u Stokholmu, Ambasadom Švedske u Beogradu i Naučno tehnološkim parkom u Nišu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.