Kako doći do kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša?

Izvor: JužneVesti.com, 24.Okt.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako doći do kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša?

Kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša koje će se izrađivati besplatno, kako piše u uputstvu na sajtu Grada Niša, moći će da dobije vlasnik automobila, ali i članovi njegove porodice koji imaju dozvolu. Neophodno je da svi imaju prebivalište u Nišu, a kartice će se izdavati i za kombije. Iako postoje linkovi preko kojih se aplicira, u Putevima Srbije kažu da će usluga biti dostupna Nišlijama za nekoliko dana.

Naplata putarine bi, kako su kazali, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trebalo da počne od 1. novembra, dok je, sudeći prema uputstvu sa sajta Grada Niša, rok za dobijanje besplatne kartice 8 dana od apliciranja.

Hoće li se datumi pristizanja kartica i početka naplate putarine na 4 nove stanice tik uz Niš poklopiti, zasad nema informacija.

Za karticu može da aplicira svako ko ima prebivalište u Nišu i automobil, kao i članovi porodice vlasnika vozila koji imaju vozačku dozvolu.

Pravo na dobijanje Gradske karte ostvaruju i članovi porodičnog domaćinstva koji imaju prebivalište na adresi vlasnika vozila, pod uslovom da lice na koje glasi Gradska karta poseduje vozačku dozvolu - navodi se u uputstvu.

U uputstvu piše i da korisnici nemaju nikakve troškove oko izdavanja kartica, kao i da će one važiti 3 godine, nakon čega treba da se produžavaju.

Kartice su personalizovane i na njima će biti fotografija korisnika, kao i registraciona oznaka vozila. Važiće samo u slučaju kada je njen nosilac u vozilu, a osim automobilima, vozači će moći besplatno da se voze auto-putem oko Niša i kombijima.

Vozilo prve kategorije je motorno vozilo sa dve osovine i visine jednake ili niže od 1,30 m, mereno kod prve osovine i motornokombi vozilo sa dve osovine i ukupne visine jednake ili niže od 1,9 m, a čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg - piše.

Uputstvo na sajtu Grada Niša sadrži detaljna objašnjenja o načinu apliciranja za gradsku kartu, ali linkovi ka sajtu Puteva Srbije i dalje ne sadrže informacije i formular za apliciranje za Nišlije.

Operater ovog preduzeća daje informacije da će ovo biti moguće za nekoliko dana. Inače, kako je ranije rečeno, kartice će stizati na kućnu adresu.

Podsetimo, Nišlije su smatrale da je novi sistem naplate putarina štetan za njih jer zatvara grad, a iz NKD-a smatraju da ni besplatne kartice nisu dobro rešenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.