Kačar podneo ostavku u Gradskom veću Niša, dobio novu funkciju kod ministra Tončeva

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2021, 12:58

Kačar podneo ostavku u Gradskom veću Niša, dobio novu funkciju kod ministra Tončeva

Jedini stari član Gradskog veća Niša kod nove gradonačelnice Branislav Kačar, sada je i zvanično podneo ostavku na tu funkciju, nakon što su to pre nekoliko meseci već najavljivale njegove kolege. Ipak, i dalje tvrdi da ne odlazi zbog sukoba sa Draganom Sotirovski, već zato što je dobio poziv za novu funkciju u Ministarstvu bez portfelja, kod jedinog ministra sa juga Novice Tončeva. Kaže da će biti njegov savetnik ili pomoćnik, a da je funkciju dobio i na poziv ministra Tončeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali da je to i partijski dogovor.

Da Kačar odlazi iz novog Gradskog veća Niša, gde je proveo ceo mandat gradonačelnika Darka Bulatovića, govorile su pre nekoliko meseci njegove partijske kolege, ali i zaposleni u Gradskoj kući. Demantovao je tada to i on i nova gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je tvrdila da sukoba u Veću nema, ali da neće nikoga prisiljavati da ostane i da ako neki većnik ima neku bolju ponudu ona će se, kaže, sa njim pozdraviti i zahvaliti mu na saradnji.

Upravo bolju ponudu kao razlog ostavke na mesto gradskog većnika navodi sada Branislav Kačar.

Razlog je prelazak na drugu funkciju u Ministarstvo bez portfelja, biću tamo, ne znam još tačno kako će glasiti ta funkcija, ali pomoćnik, savetnik ministra Novice Tončeva - navodi Kačar.

Posle samo nekoliko meseci odlazi iz novog Gradskog veća; foto: JV Takođe tvrdi da sukoba u novom Veću na čelu sa Sotirovski nije bilo i da posle samo par meseci odlazi sa nove-stare funkcije zato što je dobio ponudu za nešto više.

Kačar: I dalje sam član svoje partije naravno i punu podršku dajem i predsedniku tako da se ništa ne menja, osim što se menja moja funkcija i novi izazov i stvaranje nekih novih rezultata. To je jedini razlog, ne postoji nikakav razdor između mene i gradonačelnice ili partije.

Novinarka: Tončev vas je lično zvao u Ministarstvo?

Kačar: Pa ne, to je i poziv ministra i partijski dogovor, tako da ništa nije mimo tog nekog partijskog protokola odrađeno.

Kačar još ne zna šta će tačno biti njegov posao u Ministarstvu, ali zbog ranije funkcije na kojoj je bio zadužen za sport, pretpostavlja da će se i dalje baviti i time.

Baviću se i širim delokrugom, ali sigurno više delom koji je vezan za sport i sportsku infrastrukturu u nerazvijenim opštinama. Sigurno će mi to biti veća obaveza, mada ću se baviti verovatno i ostalim stvarima, sve zavisi kako me bude ministar zadužio - kaže Kačar.

Ono što za sada zna je da će mu radno mesto biti u Beogradu, ali i na jugu Srbije i u Nišu, jer će raditi na terenu.

Ko će zameniti Kačara u Gradskom veću Niša za sada nije poznato.

Biografiju Branislava Kačara možete videti u rubrici Ko je ko?

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Većnik za sport Branislav Kačar, podneo ostavku i odlazi na mesto savetnika u Ministarstvo bez portfelja?!

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jan.2021

Gradski većni za sport i omladinu Branislav Kačar, zvanično je podneo ostavku na tu funkciju, potvrđeno je iz Gradske kuće...Prema informacijama, kako prenose pojedini lokalni mediji, Kačar će na poziv ministra i dugogodišnjeg surduličkog lidera Novice Tončeva (SPS), vršiti funkciju, savetnika...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.