Još se traži rešenje za porodice kojima su izgorele kuće u Nišu, udruženja i pojedinci sakupljaju pomoć

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 16:13

Još se traži rešenje za porodice kojima su izgorele kuće u Nišu, udruženja i pojedinci sakupljaju pomoć

Pet porodica, čiji su domovi u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu izgoreli u požaru prošlog četvrtka, smešteno je u Sigurnoj kući i centru "Mara", dok su ostale kod rođaka i prijatelja, a zamenica gradonačelnice Dušica Davidović kaže da Grad razmatra kako da im pomogne. Dok Grad traži rešenje, pojedinci i udruženja počeli su da sakupljaju hranu, sredstva za higijenu i druge stvari kako bi pomogli porodicama koje su ostale bez krova nad glavom.

Pet dana nakon požara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u kojem su izgorele barake u kojima je živelo oko 40 ljudi, još nije poznato trajno rešenje za te porodice. Davidovićeva kaže da se još razmatra kako da im se trajno pomogne, a kako je ranije izjavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pošto porodice nisu vlasnici tih objekata već firma "Građevinar" koja je u stečaju, ponovna gradnja na toj lokaciji bila bi previše komplivkovana.

Četiri porodice su u Sigurnoj kući, jedna u centru "Mara", dok su se ostali sami snašli - kaže Davidovićeva.

Gradska opština Crveni krst donirala je svakoj porodici po 100.000 dinara, a 200 hiljada za sve ugrožene izdvojila je i Opština Medijana.

Moramo da budemo solidarni i pomažemo svim građanima Niša kada su ovakve sitaucije u pitanju i kada je potrebna urgentna pomoć. Iako se ovaj montažni objekat ne nalazi na našoj teritoriji, humanost ne poznaje granice i Gradska opština Medijana na ovaj način daje svoj doprinos, da porodice kojima je u ovom trenutku pomoć preko potrebna, lakše prebrode nevolju koja ih je zadesila “, navodi se na sajtu opštine.

I Udruženje "Južna Morava Lalinac" krenulo je da prikuplja pomoć. Tokom vikenda u Domu kulture Lalinac sakupljeno je oko 70 kg brašna, a meštani su donosili i trajne namirnice i sredstva za higijenu.

Mi kao udruženje hoćemo da pokrenemo akciju prikupljanja pomoći u vidu flaše zejtina, soli, brašna, šećera, koliko ko može! Mi smo nedavno u selu imali sličnu akciju. Komšiji je izgorela pomoćna zgrada i prikupili smo oko 200.000 dinara - kaže Marko Đorđević, jedan od članova.

Poziva sve koji mogu i žele da pomognu da ih potraže preko fejsbuk grupe “Udruženje Južna Morava Lalinac”.

Barake nekadašnjeg niškog "Građevinara", u kojem je živelo deset porodica, potpuno su izgorele u noći između 8. i 9. aprila. Pričinjena je velika materijalna šteta, a povređenih nije bilo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.