Još 3 novozaražena u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2020, 17:10

Još 3 novozaražena u Pirotskom okrugu

Prema poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od 39 uzoraka 3 su pozitivna na kovid. Trenutno je u niškom Kliničkom centru 4 pacijenta na lečenju sa područja Pirotskog okruga, dok se na grudnom odeljenju Opšte Bolnice leči 6 osoba.

Od početka ove nedelje obavlja se između 70 i 80 pregleda dnevno u kovid ambulanti u Pirotu, saopštio je Zavod, a od tog broja u 80 % slučajeva se sumnja na koronu, dok je 10 % pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Iz beogradskog Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, gde se testiraju uzeti brisevi iz Pirotskog okruga, stigli su rezultati za 39 uzoraka, a za 75 se čekaju rezultati.

Prethodnih dana, procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih je išao i iznad 50 %, a sada su samo 3 uzorka pozitivna, 1 iz Pirota i 2 iz Bele Palanke, čime je ukupan broj zaraženih virusom korona porastao na 268.

Kako objašnjavaju u Zavodu, povećanje broja zaraženih krenulo je od 10. juna.

Od 10. juna do 17. jula registrovano je 112 laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba iz 98 porodica. Među potvrđenima je više od polovine oporavljeno. Sve osobe potvrđene na kovid su u kućnoj izolaciji, kao i članovi njihovih porodica - saopštavaju iz Zavoda.

Epidemiološka situacija je najteža u sedištu okruga Pirotu, a epidemiolozi je ocenju kao nestabilnu, ali pod kontrolom.

Četiri osobe sa područja okruga su hospitalizovana u KC Niš. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi šestoro obolelih od kojih su dva pacijenta sa pogoršanjem astme i 4 sumnje na kovid infekciju - kažu u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je potvrđeno 268 slučajeva zaraze virusom korona, od čega 192 u Pirotu, 30 u Babušnici, 43 u Beloj Palanci i 3 u Dimitrovgradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Još 13 zaraženih koronom u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2020, 14:52

U poslednja 24 sata stiglo je 60 rezultata testiranih osoba sa teritorije Pirotskog okruga, a na virus korona pozitivno je njih 13. Trenutno su u Kliničkom centru u Nišu 4 pacijenta na lečenju sa područja Pirotskog okruga, a toliko je hospitalizovano i na grudnom odeljenju Opšte Bolnice u Pirotu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.