Izviđači očistili obalu Nišave i prostor Kreativnog kampa

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2021, 11:21

Izviđači očistili obalu Nišave i prostor Kreativnog kampa

Članovi Saveza izviđača grada Niša su juče očistili obalu Nišave od smeća pored pešačkog mosta u Brzom Brodu, kao i prostor čitavog Kreativnog kampa, koji će biti namenjen za rad niškim kreativcima i umetnicima. Velika akcija čišćenja označila je i početak uređenja kampa pred otvaranje koje je najavljeno posle Uskrsa.

Niški umetnici su čišćenje organizovali uz pomoć Saveza izviđača, a članovi niških odreda krčili su prostor u kampu od rastinja, čistili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obalu reke od smeća, a uređivali su i staze. Počelo uređenje Kreativnog kampa; foto: Fabrika umetnika

Kako piše u saopštavaju iz Fabrike umetnika, ovo je tek početak saradnje sa izviđačima kojima kamp mnogo znači zato što se nalazi u prirodi. Zadovoljstvo što su prvi pozvani da pomognu umetnicima u uređivanju prostora izrazila je i sekretarka gradskog Saveza Katarina Marković.

Želja nam je da u narednim godinama na ovom prostoru organizujemo Izviđačku šumsku školu, jer ovde možemo da vršimo i obuku izviđača na reci. Tokom letnjih meseci želimo da ovde da provodimo što više vremena, da Fabrika umetnika bude i fabrika lepih uspomena - istakla je Markovićeva.

Uređenje staze; foto: Fabrika umetnikaPodsetimo, prostor za rad, stvaranje i planiranje novih aktivnosti, niški umetnici i kreativci dobiće u novom prostoru u Brzom Brodu, gde nastaje (re)Kreativni kamp ili Kamp fabrike umetnika. Ideja je nastala je na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor na kome bi se okupljali svi umetnici po završetku festivala, a otvaranje kampa, ali i celokupne kampanje, planirano je za nedelju nakon Uskrsa, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.