Izložba o Beogradu Soba sa pogledom u niškom Oficirskom domu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2021, 08:19

Izložba o Beogradu "Soba sa pogledom" u niškom Oficirskom domu

Multimedijalna izložba fotografija i video-radova kojima je opisan Beograd kroz lični ugao autora, biće otvorena u Oficirskom domu u Nišu u sredu, 9. juna od 13 sati, saopštavaju iz Galerije savremene likovne umetnosti. Zainteresovane Nišlije će moći da pogledaju radove sve do 5. jula.

"Soba sa pogledom" je izložba Kulturnog centra Beograda, a na njoj su radila 14 autora i isto toliko je zabeleženo pogleda sa prozora ili ateljea na prestonicu.

Donosi radove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << više autora koji u Beogradu žive i stvaraju i predstavlja izbor fotografija i video-radova koji se mogu shvatiti kao zbirka komentara na savremeni Beograd, vizuelne zabeleške o njegovom privatnom i javnom biću - navode organizatori.

Radovi su nastali kao intimno opažanje umetnika na javni prostor, ali organizatori navode da se oni mogu shvatiti i metaforički - kao jedan širi okvir koji ostavlja prostor za individualnu percepciju pogleda na grad. Radovi umetnika iz Beograda; foto: Galerija SLU Niš

Četrnaest različitih pogleda, odnosno isečaka iz vizuelnih dnevnika, ukazuju na disparatne umetničke prakse i subjektivne percepcije jednog pogleda, jedne teme i jednog grada. Od intimnih, unutrašnjih percepcija i hroničarskih zabeleški do potpuno konceptualnih pristupa, selekcija radova i autora različitih generacija secira, produbljuje i ispituje granice same teme - dodaju.

Duh Beograda su zabeležili: Radoš Antonijević, Nenad Malešević, Bojan Bem Dejana Vučićević, Gabriel Glid, Vesna Golubović, Marija Dragojlović, Ivana Ivković, Ljiljana Jarić, Nemanja Lađić, Goranka Matić, Ivana Popov, Jelica Radovanović, Dejan Anđelković, Milica Ružičić i Ivan Šuletić.

Inače, organizatori dodaju da je "Soba sa pogledom" izložba koja je priređena povodom uspešnih i kreativnih 60 godina delovanja Likovne galerije Kulturnog centra Beograda u kulturi grada, zemlje i okruženja, te da predstavlja svojevrsni omaž tradicionalnoj izložbi "Beograd inspiracija umetnika".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.