Izložba “Odrazi jerusalimskog zida” od utorka u Salonu 77

Izvor: JužneVesti.com, 15.Avg.2022, 09:00

Izložba “Odrazi jerusalimskog zida” od utorka u Salonu 77

Umetnica iz Niša Branka Jovanović petnaestak godina radi na ciklusu “Odrazi jerusalimskog zida” koji čine slike na platnu i radovi na papiru, a istoimena izložba će biti otvorena u utorak, 16. avgusta, od 20 sati u Salonu 77.

Postavka u Salonu 77 će biti sačinjena od slika nastalih u poslednje dve godine njenog stvaralaštva.

Pozivajući se na Otkrovenje Jovanovo koje je deo Novog zaveta, umetnica aktuelizuje temu Apokalipse i gradnje Novog Jerusalima, po modelu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kocke. Ako njene slike predstavljaju pokušaj transpozicije gradnje jerusalimskog zida, onda njeni radovi na papiru objašnjavaju proces njegove razgradnje. Naime, oni nastaju postupkom otiskivanja slikanih nanosa što umnogome asocira na “Ubrus Sv. Veronike” ili “Plaštanicu Hristovog lika” - stoji u opisu izložbe.

Branka Jovanović diplomirala je 2003. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Iza sebe ima sedam samostalnih izložbi i instalacija u javnom prostoru, a učestvovala je i na više kolektivnih izložbi.

Izložbu “Odrazi jerusalimskog zida” publika će moći da pogleda do 29. avgusta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.