Izložba Niški crtež objedinjuje radove 44 umetnika

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2018, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Niški crtež" objedinjuje radove 44 umetnika

Integracija je tema 23. Niškog crteža, a otvaranje ove izložbe je zakazano za četvrtak 13. decembra u 19 sati u Oficirskom domu.

Od pristiglih radova 57 umetnika komisija koju su činili muzejski savetnik Radmila Vlatković i kustosi Milan Ristić i Sonja Vukašinović, kažu iz Galerije savremene likovne umetnosti, odabrala je radove 44 umetnika različitih generacija i stilskih opredeljenja.

Kako kažu iz GSLU, namera organizatora bila je da kod umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izazove potrebu i želju za vizuelnim odgovorom na zadatu temu, računajući na raznovrsnost u likovnom izrazu i bogatom rasponu crtačkih tehnika.

Izložba je svakako heterogenog karaktera i nudi nam veliki broj različitih stilskih pristupa, različitih vidova apstrakcije, figurativnog prikaza i asocijacije. Mnogi se koriste različitim simbolima pa na metaforičan način tretiraju temu. Svaki autor ličnim likovnim izrazom i vlastitom senzibilitetu prilagođava se zadatoj temi - navode iz GSLU.

Veliki broj crteža, navode, rađen je u kombinovanoj tehnici, vešto uklopljenim različitim materijalima, dok je malo umetnika ostalo dosledno klasičnom crtežu.

Podsećaju da je izložba Niški crtež jedna od tradicionalnih godišnjih izložbi sa nacionalnim karakterom, koja pre svega okuplja umetnike mlađih generacija iz cele Srbije.

Izložba će trajati mesec dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.